Što slijedi za Mateja Jaroša #399 – “Mislim da je sezona trenutno pod velikim upitnikom”

MX-Cro: Pozdrav Matej! Ni sami nismo sigurno odakle krenuti jer je bilo dosta burno kod tebe u zadnjih par mjeseci, kako u obitelji, tako I u karijeri. Krenimo s prošlom sezonom. Jedna od tvojih najgorih sezona do sada?
Matej Jaroš: Definitivno jedna od najgorih sezona za mene,sezona je krenula relativno ok no onda taman pred ljetnu pauzu se dogodila ta ozljeda koja je bila teže prirode i to je relativno bilo to za ovu sezonu.

MX-Cro: Što se dogodilo u Orehovoj Vasi? Znamo da te je izbacalo pred skok. Nisi se nadao, manjak snage ili pak nešto treće?
Matej Jaroš: Na kvalifikacijskoj utrci koja se vozi 20 min + 2 kruga sam krenuo solidno,no već nakon dva – tri kruga sam jednostavno osjetio da to nije vožnja ni blizu onakvoj kako znam te sam razmišljao da odustanem na pola utrke jer svakako nas je bilo 14 te bih vozio sutrašnju glavnu utrku. No kako sam vidio da nije ostalo još puno do kraju utrke odlučio sam odvesti do kraja te taman na cilju kad je bilo isteklo vrijeme te su još ostala tri kruga za mene se dogodio taj koban pad. Jednostavno ušao sam u špuru prije odskoka te mi je tu zapela lijeva noga za tu špuru što je automatski rezultiralo time da sam svu težinu prenio na desnu stranu te sam zakrenuo i volan u desno i odskočio kraj staze. Dok sam letio vidio sam da idem u betonski stup no nisam odreagirao na vrijeme i možda se pokušao baciti s motora već sam ostao zajedno s njim i na kraju doskočio na taj stup koji mi je slomio bedrenu kost lijeve noge.

MX-Cro: Pad je rezultirao I s nekoliko operacija. Kako je sve to prošlo? Da li su nužne još kakve “korekcije”?
Matej Jaroš: Prilikom pada odmah kad sam došao sebi osjetio sam da je pukla bedrena kost,na putu za bolnicu skužio sam da na desnom ramenu imam nekakvu kvrgu no nije me to boljelo pa sam to relativno zanemario. Došli smo u bolnicu u Maribor gdje je slikanjem utvrđen prelom bedrene kosti lijeve noge i luksaciju desnog ramena. Potpisao sam da izlazim na vlastitu odgovornost te me je otac kombijem prevezao u Zagreb u bolnicu KBC Sestre Milosrdnice ili popularnije u Draškovićevu. Tamo mi je dugi dan ujutro napravljena operacija koja iako je malo duže potrajala ipak prošla ok. U nogu mi je kroz koljeno stavljena šipka koju su mi rekli da ne treba vaditi nikad,no vjerujem da ću se odlučiti na vađenje kad noga zaraste skroz.

MX-Cro: Nedavno smo vidjeli da je i rame operirano, koje je isto stradalo u tom padu?
Matej Jaroš: Nedavno sam se odlučio i za operaciju ramena kad je noga već donekle zacijelila jer nisam mogao odmah i rame riješavati onda ne bih mogao hodat na štakama i oporavak cijelokupni bi bio još duži. Otišao sam u Slavonski Brod kod doktora kojeg poznajem od prije koji je jako dobar s obitelji Pandžić te sam na njihovu preporuku otišao i dogovorio termin operacije. Operacija je prošla odlično te sam jako zadovoljan oporavkom do sada.

MX-Cro: Nedugo nakon pada, objavio si na svojoj Facebook stranici da je to posljednja utrka za tebe, ali si zatim odvezo nekoliko utrka za svoj Kreator Racing MX Team kako bi im bodovno malo pomogao. Kakva je situacija za iduću sezonu?
Matej Jaroš: Istina dan nakon operacije vjerovatno još od narkoze (hahaha) sam objavio da je to bilo to od mene što se tiče Motocross karijere. Puno suza i emocija je proteklo dok sam pisao taj status jer je to nešto čime se bavim gotovo čitav život (od svoje 5 godine, a sad imam 28), no nije tako bilo jer kad sam skužio što sam napisao znao sam da to ne može bit to, da još uvijek želim voziti i natjecati se. Tako je i bilo kad sam donekle ozdravio te sam nastupio na utrkama Supercrossa da pomognem svom teamu Kreator racing team da pokušamo osvojiti timski naslov u supercross-u kad nam to zbog silnih ozljeda ove sezone nije pošlo za rukom u motocross-u. Na kraju smo uspjeli osvojiti taj timski naslov i bar donekle spasiti sezonu kako zbog sebe tako i zbog teama.

Situacija za iduću sezonu je naravno kao i pred svaku sezonu upitna. Stvarno neznam što će biti iduće godine, hoću li se dovoljno i na vrijeme oporaviti od svih ozljeda i hoću li se moći spremiti dovoljno dobro da mogu konkurirati za naslov. Mislim da je sezona trenutno pod velikim upitnikom i da će stvarno 2017. sezona biti možda moja posljednja u dugoj motocross karijeri. Pozdrav svim čitateljima portala MX-Cro od #399.

MX-Cro: Matej, hvala na izdvojenom vremenu. I dok čekamo iduću sezonu, pogledajte nekoliko zanimljivih videa s Jaroševe GoPro kamere.