Otvorena motocross sezona 2021

Krenuli smo!
Nakon nekoliko odgoda i otkazivanja, jučer je u Pakracu otvorena motocross sezona 2021.

Tradicionalna utrka „Bljesak“ je nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog epidemije, ove godine ipak održana bez prisustva gledatelja, te je tako nastavljena tradicija.

2.5.2021. na stazi Matkovac se okupilo 105 vozača iz Hrvatske, uz nekoliko gostiju iz Bugarske i Slovenije, a organizatori su odradili odličan posao na pripremi staze. Iako je cijeli tjedan bio kišan, nedjelja je bila topla i vjetrovita, tako da je bilo dosta prašine na stazi. No nakon duge pauze, to je bio detalj na koji nitko nije imao prigovra.

Vozači su pokazali da su spremni i da im je kondicija na zavidnoj razini, te da nas očekuje uzbudljiva sezona. Naravno, ukoliko ne bude još otkazivanja utrka…

Ono što posebno veseli je velik broj novih vozača u juniorskim klasama, a razina pripremljenosti ovih klinaca je viša nego ikad i definitivno će biti zanimljiva sezona. 

I mladim i starim vozačima želimo uspješnu sezonu bez ozljeda!

Rezultati:

U najjačoj klasi, MX OPEN u obje vožnje je pobjedio Matija Kelava, ispred Mateja Jaroša i Luke Crnkovića.
U MX2 zlato je odnio Nikola Hranić, srebro Marko Tumbri, a broncu Luka Kunić. Od ove godine dečkima društvo pravi i Mia Ribić!

Veterani A: Borut Koščak je bio nedodirljiv drugoplasiranom Danku Braimu i trećeplasiranom Ivici Jakopcu

Veterani B: Dominic Tešić i Aleksanrad Sasha Tešić su se smjestili ispred Dragutina Marovića, a u OHR poretku ispred braće Tešić se smjestio Alojzij Fortuna.

B Open je pružio odličnu borbu nekoliko vozača, a na kraju je prvo mjesto pripalo Vedranu Šrajberu, drugo Tomislavu Jakopcu i treće Timoteju Ledineku.

B 250 je osvojio Danijel Despić koji je prvu utrku, unatoč padu na samom startu utrke. Odličnom vožnjom dospio je do drugog mjesta. Drugi je bio Mislav Celjak, a treći Marko Bajzec

MX50 je pripao Davidu Dorčiću, a njega prate novi vozač Rok Cebović i domaći vozač Štefan Lenče koji prvu utrku zbog kvara nije završio, a u drugoj utrci je odnio pobjedu.

U MX65 pobjednik je bio Alex Novak, ispred Tina Trohe i Jurice Prančića. U OHR poretku prvi je bio slovenac Nejc Kralj ispred Davida Dorčića i Roka Cebovića

MX85 je pružio odlične borbe između Ofira Tzemacha na prvom i Šimuna Ivandića na drugom mjestu, dok je Norick Paliaga završio treći. U OHR poretku pobjednik je bio Ofir Tzemach, drugi Šimun Ivandić i treći Žan Oven

U konkurenciji MX85 Ladies, prva je bila Enola Šamu, druga Nika Vorel, a treća Nika Lucija Šrajber.

Kod quadova pobjednik je bio Marin Galić, ispred Pavela Kashova i Svena Nožinića.

Poredak klubova i timova nije objavljen na dodjeli priznanja vozačima.