Otvoreno prvenstvo Hrvatske nastavljeno u Pakracu

MK Pakrac-Lipik je na stazi Matkovac u Pakracu organizirao Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu i quadovima. Utrka pod nazivom “Bljesak – memorijalna utrka Ivica Skalnik” već se po 19 put održava ondje, a ove godine je obilježeno i 20 godina postojanja Moto Kluba Pakrac Lipik. Sunčano i toplo vrijeme privuklo je brojne gledatelje, no organizatorima je vrijeme i pomoglo i odmoglo, s ozbirom da se stvarala velika prašina. Ovu utrku su nažalost obilježili i padovi. Odmah na treningu, Danijel Vujica iz klasi B Open je teško pao i ozlijedio se, zbog čega je trening morao biti i prekinut, a u prvoj utrci u klasi B-250 Franjo Hrdalo je također teško pao i ozlijedio se. Oba vozača su završila na bolnici te čekaju operaciju.

MX Open i MX2

U klasi MX Open, ukupnu pobjedu je odnio Marko Leljak, ispred Hrvoja Karasa i Danijela Božića.

U prvoj vožnji je Leljak startao prvi te držao vodeću poziciju, dok se iza njega zbivala borba za drugo mjesto između Hrvoja Karasa i Mateja Jaroša. Karas i Jaroš su nekoliko puta tokom borbe izmjenjivali pozicije, gdje je Karas uspio “pobjeći” Jarošu i pred sam kraj približiti se Leljaku te ga proći za pobjedu. Treći je završio Danijel Božić dok je Matej Jaroš bio četvrti nakon pada, a Igor Ermakora je bio peti. U drugoj utrci je Leljak ponovo odlično startao te se od početka uspio odmaknuti. Iza njega je završio Karas, a na trećem mjestu je bio ponovo Danijel Božić. Jaroš je završio četvrti, a Ermakora je ponovo bio peti.

U klasi MX2 ukupna pobjeda je pripala Luki Križniku. Križnik se u obje vožnje uspio probiti do vodeće pozicije iako je vodio borbu za prvo mjesto s Matijom Kelavom. Luka Crnković je bio treći. U drugoj vožnji, Kelava je vodio veći dio utrke, ali je završio izvan staze te završio tek peti. Luka Crnković je tako s trećim mjestom iz prve te drugim mjestom iz druge vožnje završio ukupno drugi. Edin Halilović je završio kao ukupno treći, četvrti je bio Kelava ,a na petom mjestu je završio Martin Kaić.

Juniori

Nikola Hranić nastavlja s pobjedama u klasi MX85, u obje vožnje bio je brži od Mihaela Goleca te Frana Čukoića. U klasi MX65 ukupna pobjeda je pripala Dominiku Piskoru, koji je pobijedio u obje vožnje ispred Patrika Ujčića i Kristijana Jakopeca, dok je četvrti bio Tomislav Vrbnjak. Mia Ribić ostaje neporažena u klasi MX50. Matija Šterpin je zauzeo drugo mjesto. Antonio Blažeković je bio treći,a Enola Šamu četvrta.

B Liga i Veterani

Tin Križnik ponovo je pobijedio u klasi B-250, bio je najbrži u obje utrke, ispred “domaćeg” Luke Papka te Filipa Panđića. Slijedili su Marin Benić, Tomislav Šančić, Filip Kučko te Franjo Hrdalo. U B-Open pobjedu je odnio Luka Brajdić, koji nakon odluke arbitražne komisije ponovo ima pravo nastupa. Drugi je završio Ivica Bišćan, dok je Mihael Pandžić bio treći s nizom pehova u drugoj vožnji. Slijedili su Tihomir Kruc, Ivica Jakopec, Duško Banda, Marko Martinelli, Igor Drešar, Dinko Folnović i drugi.

Kod Veterana A pobijedio je Danko Braim ispred braće Tešić: Dominica i Sashe. Slijedili su Igor Spehnjak te Dražen Novaković. Dragutin Marović je odnio ukupnu pobjedu kod Veterana B, u obje je vožnje bio brži od Steve Kovačevića i Krešimira Besednika

Quad

Kod Quadova u klasi Q3 najbrži je bio Dorian Ščapec. Pobijedio je u obje vožnje ispred Filipa Šimuneca i Martine Brdarić. U prvoj utrci je inače Ščapec imao borbu s Dariom Suhinom, koji je u drugoj vožnji morao odustati zbog tehničkog kvara, te je tako završio ukupno četvrti. Ukupno peti je bio Ivan Brdarić koji je također zbog tehničkog kvara odustao u drugoj vožnji. U klasi Q2 pobijedio je Marin Galić ispred Davida Petanjeka te Marine Galić.

 

Sada nam slijedi trotjedna pauza od utrka Prvenstva Hrvatske, nakon koje se prvenstvo nastavlja u Kozarevcu. No zato je tu već idućeg vikenda utrka Europskog prvenstva EMX-Open i EMX85/EMX65 u Jastrebarskom na stazi Mladina.