14. Državna utrka motokultivatora i 3. Motocross weekend

Već 14. put se u Orahovici održava Državna utrka motokultivatora. Zadnje tri godine ovaj jedinstveni događaj s održava na privatnoj stazi u vlasništvu obitelji Hornung, te obitelji Kostelac koja je također ustupila svoje imanje na raspolaganje. Organizatori ovog događaja su udruga Red vitezova Ružica grada i MX team Orahovica, te portal MX-Cro, a utrka motokultivatora je postala jedan od zaštitnih znakova grada Orahovice

-Godinama ulažemo ogroman trud da donesemo Orahovici nešto novo. Ova utrka je doista postala poznata nadaleko i naširoko. Ove smo godine, usprkos pandemiji, uspjeli organizirati njeno 14. izdanje. Program je na rasporedu 26.rujna 2021. od 13 sati,  sve se održava na motocross stazi u ulici Vladimira Nazora, nedaleko industrijske zone. U kategoriji motokultivatora vozit će se dvije kategorije, laki i teški motokultivatori. Osim tog bit će i utrka trimra, te utrka kosilica – kaže predsjednik udruge Reda vitezova Ružica grada i idejni začetnik ove utrke.

 

U sklopu motocross weekenda kao događaja osmišljenog u svrhu promocije sporta, vozači će se raspoređivati i puštati u vožnju na stazu u grupama sukladno kubikaži motocikla i iskustvu samog vozača. U svakom slučaju, za sve posjetitelje će biti priređeno atraktivno i zanimljivo nedjeljno popodne puno adrenalina i dobre zabave – ističe jedan od organizatora, Damir Hornung.  
Također je važno naglasiti da je cijeli event promotivnog karaktera, ne plaća se nikakva naknada za sudjelovanje, ne naplaćuje se ulaz gledateljima, a ni vozači neće ostati gladni.

Vozači i sudionici se okupljaju od 10 do 12 sati, a program kreće od 13 sati.

I ne preostaje ništa drugo nego sve Vas pozvati u nedjelju popodne u Orahovicu. 

Za sve informacije se možete obratiti organizatoru na stranice MX teama Orahovica ili na brojeve telefona  098/363-665 ili 095/386-8804