MX-Cro je osnovan 2013. godine s ciljem unaprijeđenja motocrossa u Hrvatskoj. Osnivač je Borna Vincek, koji osim što se bavi fotografijom, voli i ekstremne sportove. Upravo tako je odlučio to dvoje spojiti te je posjećivao utrke Prvenstva Hrvatske, slikao i pisao izvještaje. Kako to u Hrvatskoj uvijek biva, stranica je trajala svega par mjeseci nakon čega je zbog raznih drugih stvari morala biti ugašena.

15. listopada 2014. godine, MX-Cro je ponovno otvoren! Pod vodstvom Filipa Panđića, MX-Cro kreće tamo gdje je stao Borna, ali ovaj put s daleko većim ambicijama. Osim što nam je glavni cilj izvještavati s utrka Prvenstva Hrvatske, MX-Cro se također fokusirao na brojne druge aktivnosti i sportove što je bio nužan korak kako bi se okupio što veći broj ljudi. Treba i naglasiti kako MX-Cro postoji samo zbog ljubavi i želje da se prvenstveno motocross, ali i drugi moto svijet u Hrvatskoj,  što više razvije te da u budućnosti MX-Cro bude stranica gdje se može pročitati najnovije vijesti iz moto svijeta.

Od 2020. godine stranicu preuzima Made for me j.d.o.o., te pod uredničkom palicom Ivana Došena ponovno hvata zalet i posvećuje se praćenju utrka Prvenstva Hrvatske, Zagorske i Slavonske lige

MX-Cro ima još jako puno za raditi i dokazati se pored drugih portala, ali uz odličnu ekipu i komunikaciju s čitateljima, vjerujemo da ćemo biti s vama još dugi niz godina.