Na utrci prepunoj iznenađenja, pobjede odnijeli Roczen i Webb

Nakon relativno mirnog uvoda u sezonu, Anaheim 2 je zasad bila najzanimljivija stanica. Već na prvi pogled, moglo se vidjeti da je staza napravljena tako da je moguć veliki broj zaobilaženja. Zbog ozljede u Phoenix-u, Weston Peick je završio na operacijskom stolu. Međutim to ga nije spriječilo da barem pokuša kvalificirati se u Main što se nije dogodilo. Upravo ta hrabrost/ludost ga je koštala ostatka sezone jer mora ponovno na operaciju zbog pogoršanja ozljede.

250SX 

Heat 1

Cooper Webb je pokazao da nakon pobjede u Phoneix-u ima velike šanse u osvajanju naslova, a to je pokazao i u prvom Heat-u. Malo je lošije startao, ali se vrlo brzo probio do vrha te u zadnjem krugu uspio zaobići Nelson-a. Treći je bio Hansen, zatim Malcolm, Alldredge, Bell, A. Martin, Freeberg, Martinez i Jelderda.

Heat 2

Drugi Heat je također bio vrlo zanimljiv. Iako nisu bili u početku na vodećim pozicijama, velika borba se odvijala između Hill-a i Bowers-a, koji je opet u probijanju naprijed srušio vozača svojim poznatim stilom. Dvojac je završio na 2. i 3. mjestu, a pobijedio je Mcelrath. Ostatak je činio Plessinger, Osborne, T. Hahn, Champion, Breece i Horban.

450SX

Heat 1

U prvoj Heat utrci u 450SX klasi se našao veliki broj “top” vozača,a to su bili Roczen, Tomac, Dungey, Millsaps, Reed, Baggett, Tickle, Grant. Bilo je jasno da će neki morati proći Semi utrku. Roczen i Tomac su nešto lošije startali, dok je ostatak grupe očekivano bio pri vrhu. Dungey je vodio od početka do kraja, a Roczen je sa 7. došao na 2. mjesto u svega par krugova. Treći je bio Millsaps ispred Reed-a.

Heat 2

Iznenađujuće brz bio je Justin Barcia, ali to nije pokazao u Heat-u. Razlog tome je bliski kontakt s Canard-om i Wilson-om, te su morali u Semi. Dobar start kao i uvijek imao je Alessi, ali nitko nije očekivao da će pobijediti Heat utrku što se i dogodilo. Seely je bio drugi, ispred Short-a i Anderson-a.

Semi 1

Barcia se muči sa startovima i to je opet pokazao u Semi utrci kada je bio daleko zadnji na startnoj ravnici, a ni Tomac nije bio bolji. Na svu sreću, obojica su vrlo brzim potezima došli do 2. i 3. mjesta, ispred Clason-a, a iza Tickle-a.

Semi 2

Kako ulazimo u završne vožnje pred Main utrku, polako se atmosfera zagrijava. Drugu Semi utrku je pobijedio Canard, ispred Grant-a koji je najbolje odstartao, Wilson-a, Metcalfe-a i Baggett-a.