Canard ostvario prvu pobjedu nakon 2011. godine, M. Stewart prvu u karijeri

Prošli tjedan je bilo sve u znaku Canard vs. Reed. Bez obzira na različita stajališta, oba vozača su došla u Oakland s ciljem zaboraviti što se dogodilo. To su i pokazali na treningu s vrlo brzim krugovima. Na treningu se odmah moglo vidjeti da nas čeka vrhunska večer zbog dizajna staze, koja ima puno mjesta za preticanje. Definitivno najuzbudljiviji vikend, a kako je sve prošlo pročitajte u nastavku.

250SX

Heat 1

Prva dva zavoja su uzrokovala dosta padova, ali nitko od glavnih vozača nije bio u njima. Poveo je Mcelrath, a slijedili su ga M. Stewart, Bell i Webb. Dvostruki pobjednik i vodeći  Webb je opet u svom stilu vrlo brzo prešao Bell-a, a Stewart Mcerath-a. Pobjednik je odlučen u zadnjem krugu, a to je bio Webb koji je prešao Stewart-a čisto, ali Malcolm nije odustao te je Webb-u zapeo za točak.

Heat 2

Hill je ušao u vožnju kao najbrži vozač na treningu, ali to nije pokazao u vožnji. Iako je bio brz, završio je na drugom mjestu iza Nelson-a. Kao i inače, Nelson je najbolje odstartao te odnio pobjedu ispred Hill-a, A. Martin-a, Bowers-a i Osborne-a.

450SX

Heat 1

Prva Heat utrka u 450 klasi bila je prepuna rivalstva. Dva vozača koja su dosta odnijeli Main pobjede bili su na prva dva mjesta. Tomac je odlično odstartao, a Roczen se kroz par zavoja probio na drugo mjesto. Nismo morali dugo čekati da Roczen napadne te na kraju i prođe Tomac-a, koji ga nije uspio pratiti. Loš vikend je iza Short-a, koji je izgubio treće mjesto od Tickle-a, ali je uspio kvalificirati se u Main.

Heat 2

Druga 450 Heat utrka je bila dosta zanimljiva. Ono iznenađujuće je odličan start Barcia-e, što mu je prelaskom na Yamahu bila Ahilova peta. Slijedio ga je Millsaps, Dungey, Canard i Reed. Prvi zavoj je odnio i dvije žrtve, a to su bili “rookie” Anderson i Noren. Dobra borba se odvijala u vrhu, a bilo je očito da je Millsaps najsporiji u toj grupi te su ga svi uspjeli proći kroz 3 kruga. Zanimljivo je bilo da su sva 4 vozača bila unutar 0.2s, što nam govori da će Main biti vrlo zanimljiv.

Semi 1

Iako ima još i LCQ, Semi utrke se smatraju kao zadnje vožnje za kvalifikaciju. Baggett je dobro startao i završio bez problema na prvom mjestu. Anderson je opet imao problema u prvom zavoju, ali se uspio probiti na treće mjesto, iza Grant-a, a ispred Chisholm-a i Davalos-a. Josh Hill i dalje muku muči s kvalifikacijama u Main, iako ima brzinu sigurno za top 15 poziciju.

Semi 2

Millsaps je najbolje odstartao, ali ga je vrlo brzo prešao Seely. Očito je da Kawasaki ove godine nema vozača za osvajanje prvenstva, iako su mnogi mislili da će Millsaps biti osoba koju treba pobijediti. Treći je bio Metcalfe, zatim Friese i Weimer. Jedno vrijeme je Albertson bio peti, ali koncentracija ga je koštala loše vožnje i pada.

LCQ

U 250SX LCQ, četiri vozača prolaze dalje. Na sam pogled startne liste, očekivali smo poredak Plessinger, Alldredge, Canada i Champion. Poredak nije bio puno drugačiji. Pobijedio je Alldredge ispred Champion-a, Politelli-a i Plessinger-a, koji je u početku nakon dva kruga bio tek deveti.

U 450SX LCQ, Phil Nicoletti je pobijedio ispred Rusk-a, Partridge-a i Noren-a, a neki od vozača koji će propusti Main utrku su Albertson, Hill i Wey.