Na utrci prepunoj iznenađenja, pobjede odnijeli Roczen i Webb

450SX Main

Za razliku od prošlog vikenda, nije bilo problema u prvom zavoju. Najbrži je bio Short, a slijedili su ga Millsaps, Rozcen, Anderson, Reed, Dungey, Seely i Tickle. Međutim prvo mjesto nije dugo pripadalo Short-u koji je također bio kratak na jednom skoku i dosta nezgodno pao. Nije bio u stanju nastaviti utrku.

U tom trenutku dosta toga se promijenilo u vrhu jer padom Short-a su i drugi vozači pali kao Anderson, a nekima je trebalo dugo da ga zaobiđu. U vrhu su bili Roczen, Millsaps, Reed i Dungey. Reed je napokon dobro startao te je cijela skupina počela polako sustizati Millsaps-a. Nakon par krugova, Reed je bio pod napadom Canard-a koji je bio dosta brži, ali ga nije uspio proći. U jednom zavoju, Canard je bio neoprezan te je skočio Reed-u na motor i obojica su pali. Reed je bio pod dojmom da je to Canard namjerno napravio te kada su se ustali, Reed je blokirao Canard-a koji je na kraju završio van staze i pao.

To se dogodilo pred FIM-ovim službenikom koji je nakon samo pola kruga rekao da Reed mora biti diskvalificiran, nešto što se dosta dugo nije dogodilo. Zanimljiva činjenica je što ukoliko se dokaže da Reed i nije bio toliko grub prema Canard-u, kako će ga vratiti u poredak…

Nakon cijelog incidenta, poredak je bio Roczen, Dungey, Tomac, Barcia, Tickle. Kao uvijek, Dungey postaje sve brži kako vrijeme odmiče. Tako je počeo sustizati Roczen-a, ali nije bio toliko brži da bi ga u ostatku krugova uspio sustići. Do kraja, poredak je ostao isti te je Roczen ostvario drugu pobjedu u sezoni.

Top 10:
1. Ken Roczen
2. Ryan Dungey
3. Eli Tomac
4. Justin Barcia
5. Broc Tickle
6. Cole Seely
7. Jason Anderson
8. Dean Wilson
9. Davi Millsaps
10. Blake Baggett

[table id=5 /]

Ken Roczen

Ryan Dungey

Eli Tomac

Budi prvi koje će komentirati članak

Komentiraj članak