Leljak preuzeo vodeću poziciju, težak pad Jaroša, a Brajdiću postolje

Utrka u Zaboku je već doživjela jednu odgodu, a dan prije utrke dogodio se prolom oblaka te je pala velika količina kiše. Dok su neki razmišljali o odgodi, organizatorima to nije ni bilo u planu. Treninzi su bili blatni, ali nakon toga uvjeti na stazi su bili zahtjevni, ali gotovo idealni. Osim naših, došao je i veliki broj Slovenskih vozača pa su gledatelji mogli uživati u utrkama.

Seniori

U najjačoj MX Open klasi vodi se mrtva bitka između Mateja Jaroša i Marka Leljaka, koji su tri utrke za redom imali jednaki broj bodova. Zabok, koji nije pretjerano išao u korist Jarošu, je ponovno bio loš za njega. Hrvoje Karas je najbolje odstartao te je kratko pružao otpor Leljaku koji ga je na kraju prošao te pokazao da je u vrhunskoj formi. Matej Jaroš je pred kraj utrke vidio da stiže Karasa, gdje je imao brže krugove i više od 6s, ali to ga je na kraju i koštalo. Nakon jednog skoka je teško pao, rasjekao bradu, pregrizao jezik i pao u nesvijest. Druga vožnja je praktički bila samo formalnost, s obzirom da je Leljak bio nedostižan, Jaroš ozlijeđen, ali je ipak vozio, a Karas je pak ostao bez benzina.

Sve te probleme je iskoristio Luka Brajdić, koji se nakon dugog niza izbivanja s MX scene, vratio na postolje u “A” ligi i to na drugo mjesto. Četvrti je bio Hrvoje Karas, zatim Mihael Pandžić, Filip Panđić, Renato Sokolović i Igor Ermakora, koji je pak bio diskvalificiran drugu vožnju jer je otišao u box zamijeniti probušenu gumu.

Prvak u MX 2 klasi je gotovo odlučen, gdje Matija Kelava dominira. Drugi je bio Luka Križnik na domaćoj stazi, zatim Ivan Kundid, Edin Halilović i Petar Kundid. Međutim, vozači iz Slovenije su pokazali zavidnu brzinu te je bilo veoma zanimljivo. Mladi Jan Pancar je dominirao u obje vožnje i osvojio prvo mjesto. Kao i u Rakovom Potoku, Matija Kelava i Anej Doplihar su vodili bitku za drugo mjesto te je Kelava ponovno bio bolji zbog druge vožnje.

Juniori

U klasi MX 50, Antonio Blažeković polako korača prema naslovu s novom pobjedom. U obje vožnje je bio bolji od Enole Šamu i Daria Plantaša, koji su podijelili bodove. Veoma zanimljivo je i u MX 65 klasi, gdje je Dominik Piskor nastavio s dobrim vožnjama nakon ozljede te pobijedio. Na postolju su još završili Matija Šterpin te Mia Ribić. Iza njih su bili Borna Pažić, David Petanjek, Antonio Štefanek, Luka Kunić, Dino Lončar i Jelena Kundid.

Klasa MX 85 je odlučena, gdje suvereno vlada Nikola Hranić. Drugi je bio Patrik Ujčić ispred Mihaela Goleca, Kristijana Jakopeca te Mischel Filipaja.

B Liga i Veterani

Krenut ćemo s Veteranima, gdje je Danko Braim ponovno pobijedio. Na drugom mjestu je ovog puta bio Mario Klanjčić ispred Ivice Bišćana. Slijedili su ih Danijel Pavičić, Dragutin Marović i Aleksandar Tešić.

B 250 klasa pripada Filipu Vragotuku, koji je bio prvi u obje vožnje. Drugi je bio Nikola Meštrović, zatim Tomislav Šančić i Antonio Bosanac.

B Open, najbrojnija klasa, je također bila zanimljiva. U prvoj utrci su uvjeti na stazi bili još uvijek malo blatni, ali to im nije previše smetalo. Prvo mjesto je ostvario Neven Čorko, ispred ukupno vodećegeg Tihomira Kruca te Mislava Celjaka.

Uskoro ukupni poredak po klasama te fotogalerija na našoj Facebook stranici.