Klemen Gerčar pobjednik u Brežicama!

Završena je prva utrka sezone EMX prvenstva koja se održavala u Brežicama. Nakon zanimljivog prvog dana i kvalifikacijske utrke, o kojoj ste mogli pročitati na našoj stranici, u nedjelju je sve bilo spremno za velike dvoboje. Dok su neki podbacili u kvalifikacijama, neki su dosta iznenadili.

U obje utrke, najbolje je odstartao Klemen Gerčar te je vodio sve krugove, od prvog do posljednjeg kruga. Slijedio ga je Bartoš Petr, koji je obje vožnje završio na 2. mjestu. Na trećem mjestu se našao Michalec Petr s 3. i 4. mjestom, dok je pobjednik kvalifikacijske utrke Sašo Kragelj završio na 4. mjesto s jednim 4. i 5. mjestom.

Brežice nažalost nisu poslužile Hrvatske vozače. Najbolje plasirani vozač bio je Marko Leljak s 9. i 7. mjestom, ispred Mateja Jaroša s 12. i 8. mjestom. Nakon probušene gume u kvalifikacijama, Karas je ponovno imao probušenu gumu u drugoj vožnji te je ukupno završio na 18. mjestu zbog plasmana na 11. poziciji u prvoj vožnji. Mihael Pandžić je uspješno završio svoju prvu Europsku utrku na 25. mjestu, a Danko Braim na 27. mjestu.

Treba napomenuti kako je Leo Pandžić doživio težak pad u prvoj vožnji kada ga je drugi vozač srušio, pri čemu je stradao lijevi lakat i desno rame. Na svu sreću, ozljeda nije velika kako se činilo s obzirom da je iznešen na nosilima. Ne sumnjamo u njegovu volju i brzi povratak na stazu, a želimo mu i brzi oporavak!

Uskoro fotogalerija i par video zapisa!