Matija Kelava pobjedom zaključio prvi dio sezone

Izvor: Facebook (slikao Borna Vincek)

Posljednja utrka pred ljetnu pauzu održala se na Mladini, u sklopu Europskog prvenstva. Utrka je bila održana u dva dana, gdje su se kvalifikacije i utrke B ligaša vozile u subotu, a ostatak utrka je bilo u nedjelju. Nedjeljni program je uništila unaprijed najavljena kiša, gdje su na Warm up izašli samo dva vozača, a prva utrka je bila veoma blatna.

Krenimo s najjačom klasom, EMX Open, kojom trenutno vlada češki vozač Martin Michek. Ništa drugačije nije bilo ni u Mladini gdje je pobjedio u obje vožnje ispred Petr-a Bartoša i Dmytro Asmanova. Nažalost, u 2. vožnji je došlo do teškog pada Petr-a Michaleca, čiji pad možete vidjeti na videu dolje.

Od domaćih vozača, najbolje plasirani je bio Matija Kelava na 4. mjestu te Hrvoje Karas na 6. Da nije pao u drugoj vožnji, Karasu se smiješilo moguće postolje jer je vodio borbu za 3. mjesto. S obzirom da je voženo i PH, Kelava je bio bolji od Karasa zbog druge vožnje, ali obojica su dobili isti broj bodova. Na 3. mjestu je bio Igor Ermakora.

U MX2 klasi je situacija dosta izvjesna na vrhu. Halilović je novom pobjedom učvrstio svoju poziciju, ali iza njega je dosta neizvjesno. Zbog nezavršene prve vožnje, Vragotuk je izgubio veću bodovnu prednost te su on, Kundid i Panđić sada jako blizu te će do kraja biti zanimljiv troboj između njih.

Osim EMX Open klase, vožene su utrke i u klasama EMX 85 i EMX 65. U EMX 85 klasi, Nikola Hranić je vodio bitku s Kristof Jakobom, ali je uspio u obje vožnje biti bolji. Treći je bio Patrik Ujčić, ispred Dominika Piskora i Pađić Borne.

U EMX 65 klasi, Hrvatska nije imala predstavnika na postolju, kojeg je činilo Laszlo Tecsi, Popovici Marius Achim i Noel Zanocz. Od naših, najbolje plasirani je bio Matija Šterpin ispred Luke Kunića i Mie Ribić.

Kod Veterana, najbolji je bio domaćin Danko Braim ispred Ivice Bišćana i Maria Klanjčića. U B-250 klasi, Vinko Evačić je bio ponovno najbolji, ispred Mladena Stanojevića i Marka Divjaka. U B-Open klasi, Ionut Marius Cojanu je bio najbolji, a slijedili su ga Ivan Vrbančić i David Štajcer.

Naši imaju još tri utrke Europskog prvenstva, koje se održavaju u Srbiji, Poljskoj i Rusiji, i to u sljedeća tri vikenda. Od domaćih utrka, imamo Krašić 21.8. za Supercross, te Zabok vikend poslije gdje će se voziti zajedno sa Slovenijom.

Do tada, tu su utrke Prvenstva Zagorja. Za vikend imamo utrku u Bedenici, a vikend poslije slijedi utrka u Bedekovčini.