100% Racecraft naočale

100% Racecraft naočale ne dolaze s puno dodatne opreme. Osim samih naočala i krpice za čuvanje, u pakiranju dolazi još 20 flipera koji svakako dobro dođu. Po pitanju dizajna, 100% Racecraft naočale imaju dosta unikatan dizajn, koji se praktički sastoji od dva dijela. Kako bi naočale imali što bolji dodir s licem, 100% koristi izbočinu na koju je spojen remen. Sudeći po brojnim drugim iskustvima, a i osobnim, naočale vrlo dobro pristaju licu. Za razliku od većine naočala, 100% koristi 45 mm remen koji je dodatno poboljšan sa silikonskom trakom po sredini remena kako bi što bolje držao naočale.

 100percent Racecraft (14) 100percent Racecraft (1)

Na vrhu naočala se nalazi mala izbočina prema gore koja omogućuje bolji vid prilikom spuštanja kacige tijekom vožnje iza drugih vozača. Ovisno o modelu, naočale dolaze i sa zaštitom za nos. Nažalost, i same naočale su dosta velike, a uz korištenje zaštite za nos morate imate dosta veliku kacigu. U kombinaciji s Airoh Terminator 2.1 kacigom, zaštitu je moguće koristiti iako sve izgleda dosta zgurano te netko s malo većim licem možda je neće moći koristiti.

 100percent Racecraft (6) 100percent Racecraft (7)

100percent Racecraft (3) 100percent Racecraft (4) 

Onaj najvažniji dio je svakako spužva, koja se sastoji od tri dijela. Osobno sam imao problema sa starim FOX Main naočalama po pitanju znoja, što se kod 100% nije pokazalo kao problem. Leća ne možemo komentirati jer su zamijenjene odmah na početkom s plavim. Zamjenske su pak standardne kvalitete. Zbog većeg dizajna, sama vidljivost je veća nego kod običnih naočala.

  100percent Racecraft (5) 100percent Racecraft (13)

Naočale su korištene za veći dio 2013. te kompletan dio 2014. sezone, od treninga do utrka. Preživjele su nekoliko teških padova tijekom treniranja (jedan koji je rezultirao i puknutom kacigom), teške blatne uvjete, ali još uvijek izgledaju kao nove. Ono još važnije je da naočale ne pokazuju znakove umora te vjerujemo da bi trebale izdržati i iduću sezonu. Kao i kod svakog proizvoda, tu su i neke negativne strane. Najveći problem naočala je zamjena i pranje leća zbog dosta kompliciranog dizajna. Tu je također i cijena naočala. Ako izuzmemo Oakley Airbrake, koje su definitivno najbolje naočale na tržištu, 100% Racecraft postaju najskuplje naočale. I zadnji problem je veličina. Iako neznatno veće od normalnih naočala, postoji mala mogućnost da ipak budu prevelike za određene kacige.

 100percent Racecraft (11) 100percent Racecraft (10)

 100percent Racecraft (9) 100percent Racecraft (8)