Očekivanja u drugoj utrci MX Prvenstva Hrvatske [1. dio – MX Open]

Savski Marof je pretprošlog vikenda ugostio najbolje Hrvatske i neke Slovenske motocross vozače današnjice. Uz odlično vrijeme, koje tamo nije bilo viđeno na utrkama već dugi niz godina, gledatelji su uživali u atraktivnim vožnjama i brojnim događanjima na stazi. Druga utrka Prvenstva Hrvatske je za vikend u Požegi, na stazi Villare, a u nastavku pročitajte što nas očekuje u seniorskoj kategoriji.

Domaći vozač, ujedno i vodeći u ukupno poretku, Matej Jaroš će biti jedan od vozača kojeg će biti teško pobjediti. Domaća staza, ali i prošlogodišnji neuspjeh gdje je Marko Leljak odnio ukupnu pobjedu pred Jaroševom publikom će ga sigurno dodatno motivirati.

S druge strane, Marko Leljak zasigurno nije zaboravio Savski Marof, gdje je u zadnjem krugu izgubio pobjedu nakon kontakta upravo s Jarošem. Prošlogodišnja pobjeda je i dokaz da Leljaku odgovara Požega te ukoliko odstarta prvi, možemo očekivati vatrenu utrku.

Hrvoje Karas je pokazao nešto lošije izdanje u Marofu, ali kao jedan od razlog možemo navesti i težak pad na treningu u Marofu što ga je zasigurno malo poremetilo. Međutim, Požega je tu bez obzira jesu vozači spremni ili ne, a Karas je već u prošlosti pokazao da zna kako se pobjeđuje i budemo vidjeli hoće li uspjeti poremetiti planove svojih konkurenata.

Dugi niz ovih godina, Danijel Božić je bio sljedeći vozač koji je iskoristio određene greške ili padove, ali s obzirom da se ove godine umirovio (nadamo se samo privremeno), njegovo mjesto je zauzeo Antonio Kossi. Očigledno je da Kossi još nema potrebnu brzinu za prva tri mjesta, ali može ostvariti postolje u slučaju da neki od vozača kiksa. Kao i Kossi, tu su Igor Ermakora i Luka Brajdić, koji su u Marofu također pokazali da imaju brzinu.

S obzirom da im je to domaća staza, i Mihael Pandžić i Filip Panđić mogu iznenaditi i ostvariti dobar plasman. M. Pandžić je u Marofu ostvario 7. mjesto, ali je u prvoj utrci krenuo s gotovo zadnjeg mjesta nakon pada u zavoju, u koju je upao i Filip Panđić, a u drugoj utrci Mihael je loše odstartao. Uz dobre startove, domaća staza Villare može biti vrlo dobra utrka za obojicu vozača.

U svakom slučaju, MX Open bi trebao biti veoma zanimljiva klasa, pogotovo nakon malih iskrica vodećih u Savskom Marofu!