Nove promjene u kalendaru Prvenstva Hrvatske u motocrossu

HMS je objavio novi kalendar Prvenstva Hrvatske u motocrossu, prema kojemu je utrka u Orehovoj Vasi premještena na novi datum, a ima i važna stvar za juniore. S obzirom da juniorima fali jedna utrka, a za vikend 14.6.2015. se održava utrka Europskog prvenstva na Mladini, HMS je odlučio da juniori (klasa MX85, MX65 i MX50) imaju utrku Prvenstva Hrvatske.

Druga promjena je vezana uz utrku u Sloveniji, na stazi Orehova Vas, koja je bila predviđena za 11.10.2015. Utrka je pomaknuta tjedan dana ranije te će se održati 4.10.2015.

Treba i napomenuti kako je službeno donešena odluka da će se odgođena utrka u Zaboku održati pred kraj mjesec, točnije 28.6.2015.

Zadnja promjena je vezana uz Supercross utrku Prvenstva Hrvatske. Prva utrka SX prvenstva je zakazana za 25.6.2015. na stazi “Antunov brijeg”, koja sse nalazi u Gornjoj Petričkoj.

Izvor: HMS

UPDATE

Upitna regularnost juniorske utrke na Mladini!

Naime nekoliko ljudi nam je poslalo poruku i nazvalo nas govoreći kako je utrka na stazi Mladina za juniore, koja će se održati za vikend, neregularna.

Razlog tome su HMS-ova pravila gdje je navedeno da se posebni pravilnik izdaje “45 dana prije utrke u HMS, a 30 dana svim klubovima discipline MX”. Ovo se ne odnosi na utrke koje su odgođene te je određen novi datum. S obzirom da je u ponedjeljak, tjedan dana prije utrke, objavljeno da će se utrka održati za vikend, jasno je da je odluka donešena prekasno, a mnogi vozači nisu računali na ovu utrku.

Utrka za sad još uvijek stoji, a ukoliko će se nešto mijenjati budemo napisali.