Zapisnik sa sjednice HMS-a u Oroslavju, velike promjene u A i B ligi!

Konačno je objavljen zapisnika sa sastanka komisije MX-SX-QX i organizatora utrka motocrosa i supercrossa održanoga 09.11.2014.god u Oroslavju. Premda su neki očekivali da će biti više formalno zaključivanje ove i priprema iduće sezone, došlo je do velikih promjena.

Najveće promjene su se dogodile u MX Open i MX2 klasama, koje bi po novome trebale biti spojene s B ligom. Tako bi primjerice MX2 klasa trebala voziti s B250, a MX Open s B Open. Osim što su se klase zajedno spojile, vrijeme trajanja utrka je smanjeno na 20 minuta + 2 kruga. Ovo zasigurno vodi k smanjenju kvalitete utrka jer spojiti jednu izuzetno brzu klasu s amaterima može samo dovesti do ozbiljnih povreda.

Naravno, navedeno je da se taj dio o spajanju A i B lige može još promijeniti te iskreno vjerujemo da i bude! Kompletan zapisnik možete preuzeti s HMS-a na ovom LINKU.

 

NAKNADNO DODANO

Ne želimo se igrati mačke i miša, međutim javljeno nam je kako je jedna osoba iznijela taj prijedlog te da su gotovo svi bili protiv toga (navodno samo jedna osoba je bila ZA). Ostaje onda nejasno kako je došlo do toga da je prijedlog jednoglasno prihvaćen.

 

NAKNADNO DODANO #2

Izgleda da je ova tema probudila veliko zanimanje, kako čitatelja tako i sudionika sastanka. U razgovoru sa Zlatkom Jarošom, koji je bio prisutan na sastanku, donosimo sljedeće detalje.

  • Naglasio je da veći dio točaka koje su navedene u zapisniku nije uopće bilo glasovanja, već da ih je komisija samo izvijestila o promjenama
  • Glasovanje o najkritičnijem dijelu promjene koji se dogodio vezano za A i B ligu nije uopće bilo niti se itko složio oko toga. Na upit gosp. Jaroša tko je donio tu odluku, gosp. Tony Karas je rekao da je to učinio on osobno
  • Također nije bilo rasprave ni o najboljim organizatorima utrka
  • Nije bilo prijedloga da i dalje bude tradicionalan izbor vozača za Kup Nacija
  • Jedina promjena je da najbolji senior ne bude Luka Crnković, već Marko Leljak, ali i ta promjena je donešena naknadno, van sastanka

Ukoliko su čitatelji zainteresirani za kompletan izvještaj sa sastanka, voljni smo napraviti kratki intervju s nekim od nazočnih da zaista pokažemo točnost ovih informacija. Isto tako, prema reakcijama čitatelja na našoj Facebook stranici, koja je otvorena te svatko može pročitati komentare, možemo reći kako spajanje A i B lige nije dobro prihvaćeno od strane vozača.