Yamaha objavila dodatne timove za 2015. godinu

Yamaha Motor Corporation USA objavila je popis dodatnih “sestrinskih” timova za motocross i supercross. Uz prije najavljene teamove, Toyota/JGR Yamaha i Yamalube Star Racing Yamaha, tu je sad i popis šest dodatnih timova koji će koristiti Yamahine 250/450 motore. To su redom:

1. CycleTrader.com/Rock River/Yamaha

Tim će nastupati na Monster Energy AMA Supercross i Lucas Oil Pro Motocross prvenstvima, s vozačima Benom Lamayem u 450 te Alexom Martinom i Gregom Gehrerom u 250 klasi na zapadnoj obali, dok će debitant Luke Renzlandt nastupati na motocross natjecanjima te supercross na istočnoj obali u klasi 250 ccm.

2. Strikt/Saton Yamaha

Scott Champion i Zack Freeberg vozit će za ovaj povratnički tim supercross utrke u klasi 250 ccm na zapadnoj obali, a priključit će im se i novi timski kolega, Cole Martinez.

3. Barn Pros/Home Depot Yamaha

Za ovaj tim, koji je osnovan 2011., sljedeće sezone supercross utrke zapada u klasi 250 vozit će tri mladića: Conner Elliott, Chris Howell i Ryder Steffy.

4. 51Fifty Energy Drink Yamaha

Ovaj tim završio je supercross sezonu zapadnog AMA supercrossa na 10. mjestu. Tim je za 2015. postavio veće ciljeve, doveli su poznatog Yamahinog mehaničara Craiga Montya kao timskog menađera te potpisali ugovor s Kanadskim MX2 prvakom u 2013., Austinom Politelli-em.

5. Blue Buffalo/Slater Skins Yamaha 

Killy Rusk – 450, Ryan Zimmer – 250. To je dvojac koji će jahati “plave bikove” na supercrossima istočne obale u 2015.

6. Thermo-tech Yamaha

Tim koji vraća Yamahu u jako dvoransko natjecanje, Arenacross, s Kyleom Regalom i Mikeom McDadeom na 250 ccm-