Rossi i Lorenzo u borbi za viceprvaka

Odavno je poznato da je Marc Marquez (Repsol Honda) prvak za 2014., no, u nedjelju ćemo gledati pravi okršaj dvojca iz Movistar Yamaha Racing teama, megapopularnog talijana Valentina Rossija i španjolca Jorgea Lorenza. Mjesto okršaja je staza Ricardo Tormo u Španjolskoj. Jasno je da vozači neće nastupati isključivo zbog osobne slave, nego i zbog titule vodečeg vozača u tvorničkom Yamahinom teamu.

Nakon tri uspješna vikenda, Rossi stiže u Španjolsku s ciljem da obrani svojih 12 bodova prednosti pred Loreznom tako što planira opet zasjesti na jedno od tri mjesta na pobjedničkom postolju. Pobjede na stazi Ricardo Tormo #46 nisu nepoznanica. U najjačoj klasi ondje je pobjeđivao 2003. i 2004., 2002. i 2009. bio je drugi, a 2005, 2008. i 2010. završavao je kao treći.

“Utrka neće biti laka. Drugi sam u prvenstvu, a 12 bodova prednosti donosi mi osjećaj sigurnosti, no ipak ta razlika nije dovoljno velika da bi mogao voziti pasivnu trku. Jorge vozi sve bolje, a na posljednjoj ovogodišnjoj i njemu domaćoj stazi, naravno da želi pobjediti i uzeti mi drugo mjesto. Moj tim učinit će sve da do toga ne dođe, a i staza u Valenciji je jedna od meni omiljenih.” rekao je The Doctor Rossi.

S druge strane, Lorenzo stiže na svoju domaću stazu pun samopouzdanja. Uzda se i u golemu potporu domaće publike, a za nedjelju očekuje najmanje borbu za pobjedu. U Valenciji, Lorenzo je pobjeđivao 2010. i 2013., dok je 2009. bio treći.

Jorge Lorenzo: “Došli smo do posljednje ovosezonske utrke, i za mene veliko je uzbuđenje završiti sezonu na domaćoj stazi. Treće mjesto u prvenstvu smo osigurali na utrci u Sepangu, a nadam se da ću se u Valenciji boriti za pobjedu. Mislim da staza puno više odgovara Yamahama od one u Sepangu. Prošle godine ovdje sam pobjedio i nadam se da ću to ponoviti i ovog vikenda.”