Strijbos nakon 10 godina ostvario svoju prvu pobjedu u Lommelu, Anstie treću godinu zaredom pobjednik MX2

Nakon tvrdih i puno lakših staza, došlo je vrijeme da se vozači priviknu na pijesak. Prvi pravi test bio je za vikend u Belgiji, na popularnoj stazi Lommel, koja je kao i svake godine mnogima prouzročila probleme.

Vozač koji je uspio minimalizirati pogreške i doći do pobjede je Kevin Strijbos, kojemu je ovo prva pobjeda nakon 10 godina. Iza njega je bio Max Nagl i Antonio Cairoli. Tim Gajser je u prvoj vožnji nažalost pao te je završio van top 10, dok se iskupio u drugoj vožnji pobjedom. Kako do kraja ima još tri utrke, Tim je sve bliže osvajanju naslova u MXGP klasi.

Zbog ozljede ključne kosti Herlings, specijalist za pijesak, je i drugu utrku ove sozene morao propustiti. To je najbolje iskoristio Max Anstie, koji je po treći put pobjednik Lommela. Iza njega su bili Jeremy Seewer i Petar Petrov, kojemu je ovo prvo postolje ove godine.

Pretposljednju utrku su imali i vozači Europskog prvenstva u kojoj je sudjelovao naš Luka Crnković, koji zbog teških uvijeta nije mogao doći do bodova. Sada mu je ostala jos utrka u Švicarskoj za vikend, gdje bi mogao doći do novih bodova.