Gajser povećao bodovnu razliku naspram Jonass-a, Febvre nastavio s pobjedama

Predzadnja utrka MXGP prvenstva održala se u Meksiku. Zbog nadmorske visine, svi su znali da će biti dosta teško za motore koji su bili nešto slabiji, ali i za vozače. Nakon lijepog dana u kvalifikacijama, vozače je preko noći uhvatio prolom oblaka gdje je kiša natopila stazu. Mnogi vozači čak nisu htjeli ići na Warm Up te su ostali pripremati rampu za start.

U MX2 klasi, Tim Gajser je u prvoj utrci loše odstartao, ali se brzo probio na 4. mjestu. Par zavoja poslije, dosta opasan pad za Gajsera te završava na 5. mjestu prvu vožnju. S obzirom da je Jonass pobijedio, razlika je u tom trenutku pala na samo 4 boda. Druga utrka, Jonass pada na startu, diže se, stiže na 6. poziciju i onda na jednom skoku mu je noga zapela za skok te je doslovno letio zrakom. Motor je praktički bio uništen, ali Jonass nije odustao te je na kraju stigao na 13. poziciju. Gajser je završio na 2. mjestu i povećao bodovnu razliku na 18 bodova. Max Anstie, trećeplasirani u ukupnom prvenstvu, je i matematički izgubio šansu za osvajanjem naslova jer kasni 51 bod, a u igri je 50 bodova. Treba napomenuti kako je utrku pobijedio Amerikanac Thomas Covington.

U tzv. kraljevskoj klasi, Romain Febvre nastavlja s pobjedama, a Shaun Simpson s odličnim vožnjama. Febvre je u obje vožnje završio prvi, a Simpson na drugom mjestu. Na početku godine, HRC je dao zadnju priliku Borbyshevu te ukoliko ne bude imao dobre rezultate, nema ga iduće godine u timu. Poznati Rus je opravdao njihova očekivanja te je iz utrke u utrku sve bolji, a u ukupnom poretku je na trećem mjestu s mogućnošću napada na 2. U Meksiku je završio ukupno 3., a zanimljivo je da je cijelu vožnju imao borbu s timskim kolegom Paulin-om, ali ga je uspio proći.

S obzirom na uvjete, bilo je jako puno padova. Ovo su samo neki od najzanimljivijih. Sada nam slijedi Glen Helen za tjedan dana gdje će se odlučiti naslov prvaka u MX2 klasi. Tjedan poslije je svjetski Kup Nacija gdje nas tek očekuju prave borbe.