Herlings ponovno oduševio vožnjom, Jonass perfektan u MX2 klasi

Ono što je Herlings napravio u Argentini je bilo impresivno i mnogi bi se nakon te utrke složili da bi se tako nešto teško moglo ponoviti, međutim The Bullet je ponovio ili bi se čak usudili reći i nadmašio svoju vožnju u Argentini ovaj vikend u Valkenswaardu.

Zbog pada u kvalifikacijskoj utrci i lošim startnim mjestom, znali smo da će se Herlings morati itekako potruditi i probiti kroz gužvu da bi došao do pobjede. U prvoj utrci je relativno dobro odstartao i imao je svega 5s zaostatka za vodećim Cairoliem nakon par minuta, što je uspio do kraja skinuti i završiti s preko 10ak sekundi prednosti.

Cairoli je ponovno u drugoj utrci odstartao prvi i u svega par minuta napravio prednost od 13 sekundi, što se u tom trenutku činilo previše i za Herlings-a. Međutim, Herlings je bržim krugovima od čak 3 sekunde uspio stići svog timskog vozača te 4 kruga prije kraja i proći. Cairoli je pokušao stisnuti, ali napravio je par pogrešaka i jednostavno vidio da je danas Herlings ipak brži. Ako oba vozača ostanu zdravi, čeka nas jedna od najuzbudljivih sezona.

Treba napomenuti da je i ovo prva utrka Tima Gajsera nakon pada u Italiji, ali mogli bismo reći da će je htjeti brzo zaboraviti. I dok je kvalifikacijska utrka i prva vožnja danas bile dosta dobre, ali u drugoj utrci se moglo vidjeti malo nedostatak snage/koncentracije što je rezultiralo i s nekoliko padova. Na svu sreću, sve je dobro prošlo i Gajser je završio ukupno na 9. mjestu (9. i 13. mjesto).

Što se tiče MX2 klase, Paul Jonass je ponovno bio dvostruki pobjednik, iako je ovaj put imao itekakvih problema. Timski kolega Jorge Prado je obje utrke bio na kotaču, ali nije uspio proći. Može se reći i da se kuha veliko rivalstvo između ta dva vozača jer je Prado bio nezadovoljan s nekoliko Jonass-ovih poteza na stazi i bit će zanimljivo vidjeti što nas čeka idući vikend u Španjolskoj.

Treći je bio Thomas Kjer Olsen dvostrukim trećim mjesto, a s obzirom da nije ljubitelj pijeska, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se na drugim stazama uključiti u borbu za prvo mjesto.