SBK: Jonathan Rea ostvario SuperPole

Izvor slike: SBK

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) bio je najbrži na prvom ovogodišnjem SuperPoleu na Phillip Islandu, te je tako zaradio prvu startnu poziciju za sutrašnje dvije utrke.

Rea je odvezao krug u vremenu 1:31:212, dok je Chaz Davies ( Aruba.it Ducati ) bio sporiji samo 26 tisućinki. Leon Haslm ( Red Devils Roma Aprilia ) popunit će prvi startni red. Na treće mjesto plasirao se s vremenom 1:31:507. Drugi startni red sastavit će Van der Merk ( Pata Honda ), Alex Lowes ( Voltcom Suzuki Racing ) i Nicolas Terol ( Althea Racing Ducati ). Na 7. mjesto plasirao se debitant Jordi Torres ( Aprilia ), a tek na 8. i 9. mjestu imamo viceprvaka i prvaka iz prosle godine, Toma Sykesa ( Kawasaki ) i Sylviana Guintolia ( Honda ). Da će biti brz, nije bilo upitno, no da će se nakon 6 godina mirovine plasirati na 12. mjesto na SuperPoleu, za 45-togodišnjeg Troya Baylissa nitko nije ni sanjao.

Novi dečki u borbi za naslov, novi timovi, rušenje rekorda staze, nastup Troya Baylissa i mnogo drugih sitnica sjajna su uvertira u otvaranje FIM World SBK Prvenstva. Utrke u Australiji voze se noćas, prva u 02:00, a druga u 04:40 h po našem vremenu.

SuperPole Rei (2)