MotoGP: Melandri i Gresini Aprilia u problemima

Nakon odrađenih prvih MotoGP testiranja, povratnik iz Superbike prvenstva, Marco Melandri, više je nego nezadovoljan prvim kontaktom sa svojom novom MotoGP V4 Aprilijom. #33 je u Jerezu odvezao tek desetak krugova u suhim uvjetima, ali naglašava da se na motociklu osjeća vrlo nesigurno, te da njega i team očekuje mnogo rada kako bi podesili stvari za nadolazeću sezonu. Uz to, dodatne noćne more mu predstavlja i privikavanje na Bridgestone gume kakve će koristiti sljedeće sezone.

Nakon suhih krugova, Marco je motocikl testirao i na mokrom. Poznato je da je ovaj talijan vrlo dobar po takvim uvjetima. I sam Melandri je toga svjestan, no, ipak je izjavio ovo: ” Na mokrom asfaltu imam iste probleme kao i na suhom. Moj stil vožnje i osnovna prednost su mi brzi ulasci u zavoje, no, s novim motociklom imam velike borbe, osjećam se nesigurno. Na nama je da otkrijemo zašto je to tako, jer trenutna situacija nije baš optimistična.”

Nadamo se da će u Apriliji učiniti sve kako bi Bautista i Melandri bili što zadovoljniji motociklom, te kako bi nadolazeće prvenstvo učinili još zanimljivijim za gledanje. Jasno je da se u 2015. neće voditi samo borba za naslov prvaka među vozačima, nego će se tu uvelike raditi i o prestižu među konstruktorima.