Potencijalni kalendar utrka Prvenstva Hrvatske u MX-u i SX-u

Nova Monster Energy Supercross sezona uskoro kreće dok ni MXGP nije tako daleko. Međutim mnoge zanima kada kreće domaće prvenstvo. Na prošlom sastanku Komisije, objavljen je potencijalni kalendar utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu i supercrossu. U odnosu na prošlu godinu, postoji nekoliko promjena. Naravno, treba napomenuti kako kalendar nije finalan, međutim poznavajući dosadašnji rad HMS-a, kalendar bi trebao biti jako sličan ovome.

Prvo spomenimo Europsko prvenstvo, koje će se održati u Zaboku i Jasci, a potonja bi trebala biti utrka i za juniore koji sudjeluju u Europskom prvenstvu.

Broj utrka je podignut s devet na jedanaest, a nova staza koja će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske u motocrossu je Krašić i Gornja Petrička. Moramo priznati da smo malo razočarani jer u kalendar nije uvrštena i staza u Osijeku, gdje su organizatori pokazali da se na njih može računati, a staza definitivno zadovoljava kriterije. Prema objavljenom rasporedu, na isti dan bi se trebala voziti MX i SX utrka u Krašiću, što znači da bi vozači kao i prošle godine trebali voziti 2 treninga i 3 utrke.

Postoji i par nelogičnih datuma. Primjerice razmak između utrke u Krašiću i Jasci je tjedan dana, a udaljenost te dvije staze je gotovo zanemariva. To bi značilo da bi organizatori mogli imati manji broj gledatelja na utrci s obzirom da bi se ljudi odlučili koju utrku će radije otići pogledati. Isto tako ima i više nego dovoljno vremena da se utrke malo bolje rasporede, a ne da poslije ljetne pauze imamo samo dvije utrke. Naravno, treba imati na umu i kalendar Europskog natjecanja, ali sve se to vrlo lako rasporedi.

Kalendar 2016