Što nas očekuje u Savskom Marofu?

Polako se bližimo otvorenju Prvenstva Hrvatske koje će se održati u Savskom Marofu. Za razliku od prošle sezone, kada je nekolicina vozača ušla ili nespremno ili ozlijeđeno u prvu utrku, ove godine su ozljede izgleda zaobišle vozače.

Juniori su već imali svoje otvorenje utrkom u Pazinu, gdje se moglo vidjeti tko gdje stoji. Tako će u MX65 klasi biti zanimljivo gdje će vjerojatno biti borba za prvo mjesto između Mie Ribić i Matije Šterpina, u MX85 očekujemo dominaciju Nikole Hranića, dok će u drugim klasama biti nešto neizvjesnije.

Tako u MX Open imamo već standardno tri vozača – Marka Leljaka, Hrvoja Karasa i Mateja Jaroša, koja su osvajala prvenstva u navedenoj klasi, osim Jaroša, te svaki od njih može odnijeti pobjedu. Za razliku od prošle godine, Karas i Jaroš će ući u sezonu spremni i bez ozljeda, a Leljak definitivno neće doći nespreman. Ako nas zaobiđe kiša u Marofu, možemo očekivati veoma zanimljivu utrku.

U MX2 klasi, naslov prvaka branit će Luka Crnković i to od Matije Kelave. Crnković će ostati na “starom“ SX125 motoru te će tek od iduće godine prijeći na 250 4T, dok će Kelavi ovo biti druga sezona s 250 4T motorom. Nažalost borbu između navedenog dvojca će propustiti Luka Križnik, zbog ozljede koju je zadobio padom u Sloveniji.

UPDATE:

Luka Crnković će ipak ove godine voziti na SX250F motoru, što znači da će biti zanimljivo u MX2 klasi.

B ligu ne možemo komentirati jer se nikad ne zna koji novi vozač se može pojaviti. Kako nemam uvid tko će još voziti, budemo ostavili ovu klasu za poslije utrke u Marofu.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiva utrka. Tko su vaši favoriti? Ostavite nam svoja razmišljanje u komentaru ispod članka.