Jaroš i Leljak treću utrku za redom podijelili bodove, Karas odustao u obje vožnje

Izvor: Facebook (Morgan Matijević)

U prilično blatnim uvjetima, na stazi u Rakovom Potoku, održala se 6. utrka Otvorenog Prvenstva Hrvatske. Iako je do par dana prije utrke bilo izuzetno sunčano vrijeme, zadnjih par dana kiša je dosta natopila stazu te uzrokovala dosta problema organizatorima, a i samim vozačima. Treninzi su bili jako blatni, ali sunce je uspjelo osušiti stazu te su uvjeti bili na kraju veoma dobri.

Nakon što je vodio od početka sezone, Matej Jaroš je i dalje vodeći u ukupnom poretku MX Open klase, ali vodi veliku borbu s Markom Leljakom. Već treću utrku za redom, dvojac je podijelio bodove. Marko Leljak je pobijedio u prvoj, a Matej Jaroš u drugoj te je tako odnio i ukupno prvo mjesto. Jaroš bi vjerojatno pobijedio i u prvoj vožnji da nije bilo zalutalog kamena koji mu je oštetio prednju kočnicu zbog čega je i pao te predao vodeće mjesto. Hrvoje Karas je imao dan za zaborav. Nakon što je imao problema s motociklom te je upravo zbog toga i ozlijedio gležanj, u drugoj vožnji mu je pao lanac te je ostao bez bodova u obje vožnje. Time se definitivno oprostio od borbe za naslov te mu ostaje još samo jedna utrka Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Karasov loš dan iskoristio je Igor Ermakora koji je bio ukupno treći.

U MX2 klasi je više manje sve jasno, gdje Matija Kelava vodi u ukupnom poretku. ispred Ivana Kundida i Luke Križnika. Luka Križnik nije vozio Rakov Potok jer i dalje muči ozljedu ruke koju je zadovio prošle sezone. U Rakovom Potoku, ukupnu pobjedu je odnio Jan Pancar i Slovenije s dva prva mjesta. Drugi je bio Matija Kelava koji je bio 3. i 2., dok je na trećem mjestu bio Anej Doplihar s 2. i 3. mjestom. U Prvenstvu Hrvatske, Kelava je bio prvi, Ivan Kundid drugi, a Edin Halilović treći.

Kod juniora, u klasi MX 50 ponovno je slavio Antonio Blažeković ispred Daria Plantaša i Enole Šamu. Nažalost mladi Šimun Ivandić je slomio ruku tik pred utrku te nije vozio, a mi mu želimo brz oporavak. Klasa MX 65 je bila dosta napeta, gdje je unatoč teškim uvjetima na stazi slavio Dominik Piskor. Druga je bila Mia Ribić, a treći Matija Šterpin. Kao i kod MX 2 klase, tako je i MX 85 poprilično jasna na vrhu. Nikola Hranić je uzeo novih 50 bodova i polako ide prema svome novom naslovu prvaka. Iza njega je bilo dosta napeto. Kristijan Jakopec je bio drugi, a treći je bio Patrik Ujčić ispred Mischela Filipaja i Mihaela Goleca.

Kod B lige je uvijek neizvjesno, a uvjeti na stazi Draga nisu išli na ruku mnogim vozačima. Kod veterana, Danko Braim bilježi novu pobjedu ispred Maria Klanjčića i Ivice Bišćana. U B-250 klasi, Filip Vragotuk je na Yamahi odnio ukupnu pobjedu, ispred Franje Hrdala i Frana Čukoića. U najbrojnijoj B-Open klasi, pobijedio je Tihomir Kruc, ispred Ivana Blažeka te Josipa Brletića, kojemu je ovo i prvo postolje u karijeri.