Otvoreno prvenstvo Hrvatske započelo pobjedama Leljaka i Kelave

Prva utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske održana je jučer u Požegi na stazi Villare. Za razliku od prošle godine vrijeme je organizatorima pošlo za rukom te je staza bila vrhunski pripremljena. Veliki broj vozača, ukupno preko 100-tinjak od kojih je 20-ak iz Slovenije, rezultiralo je atraktivnim vožnjama u brojnim kategorijama, a preko 2,000 ljudi moglo je uživati u brojnim atraktivnim potezima vozača. Kako je prošala prva utrka u Hrvatskoj pročitajte u nastavku.

MX Open i MX2

U najjačoj MX Open klasi, pobjedu je odnio Marko Leljak, koji je imao isti broj bodova kao i domaćin Matej Jaroš, s obzirom da je pobijedio u drugoj vožnji koja je onda i odlučujuća. Prošlogodišnji prvak Hrvoje Karas završio je na 3. mjestu, što je odličan rezultat s obzirom da je sredinom prošlog tjedna imao operaciju koljena nakon nezgodnog pada na treningu u Kozarevcu. Slijedili su ih Danijel Božić, Antonio Kossi, Igor Ermakora, Leo Pandžić, Alen Mikulić i drugi.

U Otvorenom prvenstu Hrvatske, Leljaku i Jarošu se na postolju pridružio Arkadiusz Mank iz Poljske, koji je inače pod trenerskom palicom Nenada Šipeka. Od ostalih gostujućih vozača u OPH klasi treba istaknuti prošlogodišnjeg slovenskog prvaka Aljošu Molnara na 4. mjestu te njegove sunarodnjake Matjaža Grušovnika koji je završio kao 7. i Oskara Kataneca koji je bio 8.

U MX2 klasi pobjedu je odnio Matija Kelava koji je bio bolji u obje vožnje ispred prošlogodišnjeg prvaka Luke Križnika. Treći je bio Luka Crnković, a slijedili su ih Martin Kaić, Karlo Lešković koji je ujedno imao i težak pad u drugoj vožnji, Edin Halilović, Matija Boltužić i drugi. U Otvorenom prvenstvu Hrvatske, iza Kelave se našao Anej Doplihar iz Slovenije, dok je njegov sunarodnjak Jan Pancar bio 4.

Juniori

U klasi MX85 ukupnu pobjedu je odnio Nikola Hranić ispred Mihaela Goleca, Mischel Filipaj je završio treći. Na četvrtom mjestu je bioĐana Ćano, a iza njega Billy Bičak. U OPH ukupnu pobjedu je također odnio Nikola Hranić, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Slovenac Matevž Robek. Robek je pobijedio u prvoj vožnji,dok je Hranić pobjedio u drugoj. Treći je završio Mihael Golec.

Dominik Piskor je pobijedio u klasi MX65, ispred Patrika Ujčića te Kristijana Jakopeca. Slijedili su ih Borna Pažić, Tomislav Vrbnjak te Jelena Kundid. Piskor je pobijedio i u OPH ispred Slovenaca Gala Župančića te Gašpera Polajžera.

U klasi MX50 pobijedio je Matija Šterpin ispred prošlogodišnje prvakinje Mije Ribić, koja je imala problema s motociklom u prvoj vožnji.Treća je bila Enola Šamu, dok je Antonio Blažeković bio četvrti. U OPH ukupnu pobjedu je uzeo Slovenac Jaka Peklaj, ispred Matije Šterpina i Mije Ribić

B liga i Veterani

Domaći vozač Mihael Pandžić pobjedio je u klasi B-Open, ispred Danijela Vujice te Ivana Glavice. Slijedili su ih Mislav Celjak, Ivica Bišćan, domaći vozač Duško Banda, Rok Miklič i drugi… Zanimljivo je inače da su prošlogodišnjem prvaku Luki Brajdiću oduzeti ostvareni bodovi na ovoj priredbi, zbog pravilnika o limitu navršenih godina. Brajdić je inače vozio obje utrke i u obje bio najbrži.

U klasi B-250, ukupnu pobjedu je odnio Tin Križnik s istim brojem bodova ispred domaćeg Filipa Panđića koji je pobijedio u prvoj, ali pao u drugoj vožnji i završio na drugoj poziciji. Treći bio Marin Benić, a iza njega su završili Tomislav Šančić, Luka Papak, Filip Vragotuk, domaći vozač Dino Orešković te Mirjan Mihelić.

Danko Braim uzeo je ukupnu pobjedu u klasi Veteran A, ispred Marija Klančića, Aleksandra Tešića te Igora Spehnjaka, dok je u OPH pobjedu odnio Slovenac Igor Pancar ispred sunarodnjaka Stanislava Drobna, a Braim je bio treći. Kod Veterana B pobjedu je odnio Dragutin Marović ispred Steve Kovačevića i Krešimira Besednika, a u OPH najuspješniji je bio Slovenac Alojz Fortuna.

 

Iduća runda je već tradicionalno na Uskršnji ponedjeljak, 21.04 u Savskom Marofu.