Supercross – Houston

Pedesetak tisuća gledatelja unutar NRG stadiona uživalo je na 14. rundi AMA Supercross prvenstva, održanoj u Houstonu. Ryan Villopoto dominirao je u 450 Main Eventu, ostvarivši svoju četvrtu pobjedu ove sezone. Time je dodatno proširio bodovnu prednost u ukupnom poretku. Ovog vikenda smo se vratili na 250 West-Coast prvenstvo, točnije njihovu sedmu rundu, u kojoj je pobjedu očekivano odnio Jason Anderson po četvrti put ove sezone, čime je također proširio svoju bodovnu prednost u ukupnom poretku.

450 

Villopoto je imao težak put do Main Eventa, koji je uključivao i pad u Heat utrci. No vratio se u Semi utrci gdje je odnio potrebnu pobjedu. U Main Eventu najbolje starte te vodi svih 20 krugova. Ryan Dungey je također imao peh u Main Eventu, gdje je pao i započeo utrku sa samog kraja, dok se James Stewart, koji je osvojio posljednje tri utrke borio za plasman u Top 5. Justin Barcia osigurao je svoje ​​treće uzastopno postolje na drugome mjestu. Ken Roczen završio je kao treći, što mu je prvo postolje unazad tri utrke. Povratnik od ozljede Trey Canard završio je četvrti ,dok je James Stewart zavšio na petom mjestu

Villopoto trenutno ima bodovnu prednost od 45 bodova. Stewart je preuzeo drugo mjesto u ukupnom poretku, dok je Dungey nakon loše večeri i sedmog mjesta u Mainu pao na treće mjesto u prvenstvu.

 

250 West:

Prva West Coast utrka nakon San Diega još u veljači. Jessy Nelson započeo je Main event sa Holeshotom ispred vodećeg Jasona Andersona te Justina Hilla. Nelson ubzo opada u brzini te vodstvo prepušta Andersonu, dok se Hill i njegov timski kolega Dean Wilson bore za 2. mjesto. Wilson prolazi Hilla koji kasnije pada te ostavlja treće mjesto Malcolmu Stewartu. Anderson drži velik razmak većinu utrke ,sve do par krugova pred kraj kada se Wilson počeo približavati.

U posljednja dva kruga dijelilo ih je manje od sekunde, no za Wilsona više nije bio u mogućnosti prolaska. Anderson je tako uzeo svoju četvrtu pobjedu ove sezone, dok je Wilsonu ovo bilo treće postolje ove sezone. Malcom Stewart se po treći put u karijeri našao na postolju kao treći, a Andersonov glavni protivnik u prvenstvu Cole Seely završio je tek na četvrtom mjestu, ispred Zacha Osborne-a.

Anderson je u prednosti nad Seely koji zaostaje 11 bodova.Dok je treći Wilson sa 25 bodova razlike nad Selly-em.

Iduća runda Monster Energy Supercrossa je u Seattle-u sljedeće subote, 12. travnja.