Martin-u prva pobjeda ove sezone, Reed-u 44. u karijeri

Za razliku od zapadne regije, istočna regija je donijela nešto zahtjevnije staze. Već u prvoj utrci smo mogli vidjeti koliko je tehnički drugačija staza, a to je dodatno potvrđeno u drugoj rundi, koja se održavala u Atlanti. Ukupno će biti dvije utrke u Atlanti i to već odmah idućeg vikenda.

U zadnjih par utrka se moglo vidjeti da težak pad Ken Roczen-a u Oaklandu je ostavio trag na njegovoj vožnji. Iz utrke u utrku se dizao, bio bolji, ali je opet napravio glupu pogrešku u Atlanti. Na treningu, pokušao je skočiti “quad” što mu nije pošlo za rukom. Bio je kratak, ali je uspio se izvući da ne padne na drugi skok, završio van staze te se zabio u tribinu. Kako je prošao njegov ostatak večeri, pročitajte u nastavku.

250SX Heat

U prvoj Heat utrci, najviše žrtvi u prvom krugu su uzrokovali hupseri, čak četiri vozača. Kawasaki je pokazao na treningu pokazao da je vrlo brz, a pobjedu u Heat utrci je odnio Savatgy ispred Friese-a. Ostatak su bili Tonus, Lemoine, Alix, Kilbarger, Gaines, Decotis i Owen.

Druga utrka je bila dosta zanimljiva. Vodeći u poretku Musquin je imao nezgodu nakon par zavoja, kada mu se u zadnji točak zabio drugi vozač te je pao na 16. mjesto. Na vrhu, Davalos je pokušavao oduprijeti se napadima Martina, a to je i uspio. Ostatak poretka su činili Martin, Bogle, Oldenburg, Hampshire, Herrlein, Starling, Musquin i Williams.

450SX Heat i Semi

U Heat 2 Millsaps, Seely i još jedan vozač su pali u prvom zavoju druge 450SX Heat utrke. Reed je najbolje odstartao, a pratili su ga Canard, Roczen i Nicoletti. Reed nije uspio zadržati Canard-a, ali je to uspio s Roczen-om. Posljednje mjesto za Main je uzeo Nicoletti.

Semi 1 smo propustili pogledati, dok je Semi 2 prošao relativno mirno. Najbolje je odstartao Tickle, slijedio ga je Millsaps, R. Stewart i Baggett i Tapia. Stewart-a je prošao Baggett, a Tapia-u Hill koji je nije uspio osigurati Main, a da ne mora u LCQ.