Ken Roczen i Jessy Nelson pobijedili na prvoj ovogodišnjoj AMA Supercoss utrci

Glavna vožnja, ono što su mnogi čekali! Svi poznatiji vozači od kojih se očekivalo puno su bili u glavnoj vožnji i spektakl je mogao krenuti. Kao i kod 250SX klase, prvi zavoj nije uzeo prve žrtve. Mike Alessi je već standardno najbrže odstartao, ali vrlo brzo su ga Ken Roczen i Andrew Short prestigli. Chad Reed je katastrofalno odstartao te je bio daleko iza u prvom zavoju, ali se kroz gužvu uspio probiti na 14. mjesto. Slično je prošao i Justin Barcia koji je bio odmah iza Reed-a.

Svi bitniji su uglavnom bili u vrhu. Poredak nakon prvog kruga je bio Roczen, Short, Anderson, Alessi, Dungey, Tomac, Millsaps i Canard. Anderson je brzo prošao Alessi-a, dok se Dungey dosta dugo patio s njim.

Kao i prošle godine, početak nove sezone nije bio dobar za Tomac-a, koji je u 2. krugu pao i tako završio pri dnu poretka. Slično se dogodilo i Millsaps-u, koji je napravio malu pogrešku na hupserima i završio van staze. Gubitak koncentracije je samo krug, dva kasnije uzrokovao još jedan pad te se Millsaps vrlo brzo pridružio Tomac-u pri dnu tablice.

Ken Roczen je vozio svoju vožnju ispred i držao konstantan razmak između njega i Anderson-a. Short je pokazao odličnu formu te je dosta dugo držao Canard-a koji ga je na kraju ipak prošao, a pred kraj je popustio i pred napadima Dungey-a.

Top 10 je:

  1. Ken Roczen
  2. Jason Anderson
  3. Trey Canard
  4. Ryan Dungey
  5. Andrew Short
  6. Justin Barcia
  7. Weston Peick
  8. Broc Tickle
  9. Mike Alessi
  10. Chad Reed

450SX Anaheim Main

Dolje možete pogledati glavnu vožnju te izjave Roczen-a, Anderson-a i Canard-a