Ken Roczen i Jessy Nelson pobijedili na prvoj ovogodišnjoj AMA Supercoss utrci

Konačno smo i to dočekali! Službeno je započea nova Monster Energy AMA Supercross sezona. Za razliku od prijašnjih godina, 2015 Monster Energy AMA Supercross sezona je započela sa samo jednim ozlijeđenim vozačem, a to je bio Adam Cianciarulo koji se ozlijedi na utrci u Genevi. S obzirom na spremnost svih vozača, Anaheim 1 je jamčio spektakl!

Trening i kvalifikacije nisu donijele neka posebna iznenađenja u vidu da vozač na kojeg nitko nije sumnjao iznenadi. Nažalost trening je imao i jednu žrtvu, a to je bio Wil Hahn koji je pao na glavu i ostao ležati te je propustio ostatak večeri. Ukoliko vas zanima samo glavna vožnja, preskočite na sljedeću stranicu.

Heat 250SX

Najbrže vrijeme u 250SX klasi je imao Cooper Web, a slijedili su ga Malcolm Stewart, Zach Osborne, Justin Hill, Jessy Nelson, Zach Bell, Tyler Bowers, Austin Politelli, Aaron Plesinger i Shane Mcelrath. U “big boys” klasi, najbrži je bio Eli Tomac, zatim Ken Roczen, Trey Canard, Ryan Dungey, Dean Wilson, Jason Anderson, Cole Seely, Justin Barcia, Chad Reed i Broc Tickle.

Heat vožnje su prošle dosta zadovoljavajuće za većinu vozača. 250SX Heat 1 utrka je pripala Justin Hill-u, a iza su bili Josh Hansen, Zach Bell, Alex Martin i Shane Mcelrath. U Heat 2 utrci, poredak je bio Tyler Bowers, Jessy Nelson, Cooper Webb, Nico Izzi i Matthew Bisceglia.

Kompletan popis vremena možete pogledati dolje na slikama (trening, Heat 1, Heat 2).

 250SX Anaheim trening  250SX Anaheim Heat 1 250SX Anaheim Heat 2

Heat 450SX

U najjačoj klasi uvijek bude nekih iznenađenja, barem sitnih. Za razliku od 250SX klase, ovdje se osim Heat-a vozi i Semi utrka. Prvih 4 iz Heat-a idu direktno u Main, dok ostali voze Semi utrku. U Semi utrci, prvih 5 prolazi u glavni utrku, a zatim iz dodatne LCQ utrke 4 vozača ulazi u glavnu vožnju.

Poredak Heat 1 vožnje je Andrew Short, Ken Roczen, Ryan Dungey i Jason Anderson. Neki od vozača koji su morali ići u Semi su Justin Barcia, Weston Peick, Josh Grant, Blake Baggett, Broc Tickle i Mike Alessi koji je odustao u Heat-u.

Heat 2

Eli Tomac je pobijedio, a iza njega su bili Trey Canard, Davi Millsaps i Chad Reed. Vozači za Semi su Dean Wilson, Cole Seely, Justin Brayton, Brett Metcalfe, Josh Hill i Jacob Weimer.

  250SX Anaheim trening 450SX Anaheim Heat 1 450SX Anaheim Heat 2

Semi

Semi vožnje su uvijek zanimljive, jer je to praktički zadnja prilika za ulazak u Main utrku s obzirom da je LCQ uvijek lutrija. U Semi 1 utrci su uglavnom svi “glavni” vozači bili u top 5 – Brett Metcalfe, Blake Baggett, Mike Alessi, Weston Peick i Jacob Weimer.

Semi 2 je pak donio mala iznenađenja pa je poredak bio Justin Barcia, Justin Brayton, Broc Tickle, Josh Hill i Josh Grant. Kroz LCQ su se morali kvalificirati Dean Wilson i  Cole Seely, što su i uspjeli.

 450SX Anaheim Semi 1 450SX Anaheim Semi 2