Ken Roczen i Jessy Nelson pobijedili na prvoj ovogodišnjoj AMA Supercoss utrci

250SX Main

Start utrke je prošao bez velikog pada vozača u prvom zavoju, koji često odnese veliki broj vozača i prve žrtve početka nove sezone. Najbrži je bio Jessy Nelson, ispred Osborne-a i Bisceglia-a, kojeg je Hansen vrlo brzo prešao. Slijedili su ih Josh Hill, Tyler Bowers, Mcelrath, Politelli i Stewart.

Hansen je bio dosta brz, ali je imao velikih problema na hupserima te je tu gubio dosta vremena. A nakon par krugova, Mcelrath mu je ušao u točak te je pao i završio van staze. Težak početak za povratnika u Supercross.

ProCircuit ponovno ima vozača od kojeg može očekivati velike stvari, jer Bowers je pokazao puno. Zbog svog iskustva iz Arenacross, ne boji se ući drugome u motor i upravo tako je prešao Hill-a, ali je to bilo prekasno da bi stigao odličnog Nelson-a.

Veliko iznenađenje je “rookie” Aaron Plessinger, koji je s 14. mjesta došao na 5. i napadao Hill-a, ali nije uspio.

Osborne se jedno vrijeme držao na drugom mjestu, ali je pao u pijesku i to je bilo dovoljno da izgubi Nelson-a. Treba napomenuti kako je Osborne vozio sa slomljenim palcem, koji je zaradio upravo od Bowers-a u Heat 2 utrci, a sudar možete vidjeti dolje.

Osim Osborne-a, Malcolm Stewart je isto imao problema. U jednom zavoju, prije skoka mu je prednji proklizao te je pao. Nikakav pad, međutim motor mu je uhvatio nogu i nezgodno je pao te je morao odustati. Slično je i Durham prošao, koji je ozlijedio zglob.

Poredak top 10 je:

  1. Jessy Nelson
  2. Zach Osborne
  3. Tyler Bowers
  4. Justin Hill
  5. Aaron Plessinger
  6. Shane Mcelrath
  7. Cooper Webb
  8. Alex Martin
  9. Josh Hansen
  10. Michael Leib

250SX Anaheim Main

Na dolje linku možete pogledati Main utrku, a ispod izjave vozača.