Kelava slavio i u Savskom Marofu

Već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, održava se utrka u Savskom Marofu. Na svu sreću organizatora i vozača, uvjeti su bili vrhunski. Trening je bio malo blatnjav na nekim dijelovima staze, ali dok su krenule prve vožnje, staza se već lijepo posušila. Organizator je isašao ususret vozačima 50 i 65 klase, koji su vozili odvojeno, a osim njih je vozila i klasa quad tako da su gledatelji imali u čemu uživati danas.

U najjačoj i najzanimljivijoj klasi, MX Open, ponovno je slavio trenutni prvak Hrvatske, Matija Kelava. Prvu utrku, on i Crnković su imali veliku borbu sve do par krugova pred kraja, kada je Kelava uspio pronaći put pored Crnkovića i odvojiti se na par sekundi. U drugoj utrci, dvojac je imao impresivan tempo sve do samog kraja, a Kelava je danas bio uspješniji. Bilo bi super kada bi se ovakva borba nastavila tijekom cijele sezone, ali s obzirom da postoje utrke koje se kose s MXGP kalendarom, a Crnković sudjeluje na većem broju, isti neće biti prisutan na nekoliko utrka.

Treće mjesto u istoj klasi zauzeo je Janko Martinac, kojeg morao pohvaliti za drugu vožnju gdje je krenuo s nekoliko sekundi zaostatka jer mu se motor ugasio na startu i nije mogao upaliti. Do kraja utrke je stigao na 3. poziciju u MX Open, i 5. ukupno, a imao je i najbrži krug utrke.

U MX 2 klasi u Prvenstvu Hrvatske, slavio je Nikola Hranić, ispred Filipa Vragotuka i Kristijana Jakopeca, koji vozi svoju prvu sezonu u MX 2 klasi. U Otvoreno prvenstvu Hrvatske, slavio je Luka Milec, koji je 2. utrku odstartao 1. u obje klase i držao 2/3 kruga nakon čega su ga Kelava i Crnković prošli i čiji tempo u 30 minuta vožnje nije mogao pratiti.

Što se tiče juniorskih klasa, krenimo s najmlađom. U MX 50  klasi, slavio je Alex Novak, ispred Karla Jurinić, Stefana Lenčea i Noe Polenus. U MX 65 klasi, slavio je Dino Lončar sa istim brojem bodova kao i Šimun Ivandić, ali pobjedom u 2. utrci je odnio ukupnu pobjedu. Treću poziciju zauzela je Šamu Enola, a slijede Bartul Savić, Jan Janković i Marko Topolovec.

U MX 85 klasi, slavio je Patrik Ujčić, a iza njega je bila veoma zanimljiva borba između Matije Šterpina i Luke Kunića. Izgleda da će dvojac voditi bitku tijekom cijele sezone, a boljom vožnjom u drugoj vožnji Kunić je uzeo 2. poziciju. Međutim, Šterpin ove godine vozi za talijanski klub, što znači da se boduje samo za Otvoreno prvenstvo Hrvatske. Treće mjesto je zauzela Mia Ribić, domaćin utrke, ispred Davida Petanjeka.

Što se tiče B lige, veterana i quad klase, s obzirom na veći broj vozača, poredak pogledajte u nastavku.