Karas povećao bodovnu prednost naspram Kelave pobjedom u Petrinji

Izvor: FB - APJ Racing Team (foto: Borna Vincek)

Polako se bližimo sredini Otvorenog Prvenstva Hrvatske u motocross-u, a stanje na tablicama je dosta neizvjesno. Četvrta utrka se održavala u Petrinji, na stazi Zelena Dolina, koja je ugostila veliki broj vozača. Iako se sumnjalo da bi kiša mogla odgoditi utrku, uvjeti na stazi su na kraju bili jako prašnjavi.

U MX Open klasi, to je najbolje iskoristio Hrvoje Karas koji je pobjedio i stekao bodovnu prednost zbog kiksa Matije Kelave. Iako je pobjedio u prvoj vožnji, problemi s motorom (nismo sigurni, ali nešto s gumom je navodno bilo) su ga u drugoj vožnji koštali pobjede. Treći je bio slovenski vozač, Anej Doplihar, a u PH Igor Ermakora. Ono što moramo istaknuti jest da nije bilo Marka Leljaka. Koji je točno razlog tome ne znamo. MX 2 klasa je ponovno pripala Edinu Haliloviću, koji je bio bolji od Filipa Panđića, Filipa Vragotuka, Petra Kundida, Mischel Filipaja i Frana Čukoića. U Otvorenom Prvenstvu Hrvatske, najbolji je bio Luka Milec, koji je slavio ispred Luke Crnkovića i Edina Halilovića.

Juniorska klasa je donijela par iznenađenja. U MX50 je sve bilo po starom, pobjedom Darija Plantaša ispred Šimuna Ivandića i Tina Trohe. U MX65 klasi je pak pobjedio Luka Kunić, kojemu je ovo bila prva pobjeda u PH. Drugi je bio Matija Šterpin ispred Mie Ribić. Slijedili su Dino Lončar, Antonio Blažeković i Enola Šamu. Kod MX85, Nikola Hranić je ponovno bio najbolji, a slijedili su ga Patrik Ujčić, David Petanjek, Dominik Piskor, Borna Pažić i Jelena Kundid.

Kod Veterana, ponovno najbolji je bio Danko Braim, koji ima stopostotni učinak. Drugi je Ivica Bišćan, a treći je bio Dominik Tešić. Kod Veterana B, Stevo Kovačević je bio prvi, zatim Dragutin Marović i Krešimir Besednik.

B ligaša je ponovno bilo puno, iako ne koliko i u Pakracu gdje smo vidjeli rekordan broj vozača do sada. B-250 klasa je pripala Vinku Evačiću, koji je bio bolji od Luke Papka i Marka Divjaka. U B-Open je najbolji bio Mislav Celjak, ispred domaćina Antonia Rakovića i Matije Tessaria.

Sljedeća utrka nam slijedi za vikend, u Rakovom Potoku, kojoj ne ide u prilog silna kiša posljednjih dana, ali utrke će sigurno biti.