Gajser se vratio na postolje u Portugalu

Nakon teškog pada i ozljede u predsezonskoj utrci u Italiji, znali smo da će Gajseru trebati određeno vrijeme da se oporavi i vrati tamo gdje pripada. Međutim, napornim radom, Gajser se utrkom u Portugalu konačno vratio na postolje, gdje je završio na 3. mjestu. U prvoj utrci, Gajser je 2 kruga pred kraj bio 2., ali ga je Cairoli uspio proći, dok je u drugoj vožnji završio na 4. mjestu.

Prva dva mjesta, kao i očekivano, je zauzeo KTM-ov dvojac. U prvoj utrci, Herlings je odstartao prvi te napravio par sekundi razlike, dok se Cairoli morao probijati s 5. mjesta na 2. U drugoj vožnji, Cairoli je prvi odstartao, ali Herlingsu je bilo potrebno svega par zavoja da prođe svog timskog kolegu te na kraju napravio solidnu razliku.

U MX2 klasi, pobjedu je odnio Jorge Prado, koji je sve bolji i bolji te predstavlja sve veću konkurenciju branitelju naslova, Jonass-u, koji je završio ukupno 3., ali je imao nešto lošiju drugu vožnju. KTM-ov dvojac je razdvojio Thomas Kjer Olson, koji je gotovo svaku utrku tu negdje iza navedenog dvojca, ali mu fali još malo brzine za napad na 1. mjesto.

Sada nam slijedi 2 tjedna pauze, a zatim utrka u Rusiji gdje se nadamo da će Gajser još dodatno unaprijediti svoju vožnju i uključiti se u borbu za 1. mjesto.