Herlings do pobjede u zadnjim sekundama, Jonas pobijedio bez previše napora

Prva utrka sezone je uvijek dobar pokazatelj tko je koliko radio tijekom zime, iako se često dogodi da pravo stanje ne možemo znati sve do nakon par utrka. Neki MX2/MXGP vozači u Argentini su pokazali dvostruko lice, neki su pozitivno iznenadili, a neki pak podbacili.

U MX2 klasi, pobjedu je odnio branitelj naslova, Paul Jonass i možemo reći kako je Latvijac dominirao u Argentini. Bio je najbrži na svim treninzima, pobijedio u kvalifikacijskoj utrci te u obje glavne vožnje. Drugi je bio Thomas Kjer Olsen, ispred mladog Australca, Hunter Lawrence-a, koji je pokazao odličnu vožnju i probio se kroz promet u drugoj vožnji.

U kraljevskoj MXGP klasi, prvo mjesto odnio je Jeffrey Herlingsi to ispred timskog kolege Antonio Cairoli-a. KTM-ov dvojac je zasigurno glavni kandidat za naslov prvaka. Glavna mana Herlingsa je svakako start i to bi ga najviše moglo koštati kao i u Argentini, gdje je bio najbrži vozač, ali loši startovi su učinili svoje. Međutim, impresivnom vožnjom u zadnjih nekoliko krugova, Herlings je uspio smanjiti zaostatak od 4-5s i u zadnjem krugu proći Cairoli-a. Treće mjesto zauzeo je Clement Desalle na Kawasakiju, ispred Van Horebeek-a i Febvre-a.

Teško je točno prognozirati ishod prvenstva/druge utrke koja slijedi za dva tjedna u Nizozemskoj, ali s obzirom da se radi praktički o domaćoj stazi Herlings-a, bit će zanimljivo vidjeti dvoboj između njega i Cairoli-a.