Završeno je Prvenstvo Hrvatske u supermotu i skuterima

Zadnja utrka Prvenstva Hrvatske održala se na poznatoj stazi Grobnik u organizaciji MCK Kvarner-Matulji. Ispred gotovo 1000 gledatelja, 1.Velika Nagrada Kvarnera, koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske te Alpe Adria kup, je završena, a rezultati su sljedeći.

Domaći klub MCK Kvarner-Matulji je ostvario najbolje rezultate gdje je Saša Matušić (Aprilia) odnio pobjedu u klasi S1 i ostvario ukupnu pobjedu za prvenstvo Hrvatske i Alpe Adria kupu ispred Dejana Opeta (MK Istra Poreč) i Luke Sadrića (MK Gajs Tim) klasi S Open, pobjedu je ostvario Jurica Cebović, član MK Istra Poreč, ispred Luke Matušića i Dragana Mudrinića, koji su članovi MCK Kvarner-Matulji. Ekipnu pobjedu je ostvario domaći klub MCK Kvarner-Matulji ispred MK Istra Poreč i MK Gajs tim.

U klasi KUP HMS, pobijedio je Mario Barić iz MCK Petrinja, koji je inače i redovni sudionik OPH u motocrossu. 2. mjesto je osvojio Daniel Trutanić, a 3. je bio Bruno Platužić. Ekipnu pobjedu je odnio MK Istra Poreč ispred domaćina MCK Kvarner-Matulji te MCK Petrinje.

Kod Prvenstva Hrvatske u skuterima, pobjedu u klasi Open je odnio Danijel Turković (OMTK Karlovac), u klasi 50 Stefano Blažić, dok je u klasi 70 bilo malo zanimljivije. Pobijedio je Aleks Ugrin, pratio ga je Mateo Topić, a treći je bio Denis Starčić