Zajedničko prvenstvo Hrvatske i Slovenije u Zaboku

Na praznik rada održana je treća runda prvenstva Hrvatske, a ujedno i prvenstvo Slovenije. Riječ je o pilot projektu HMS-a i AMZS-a, u kojem je po jednu utrku domaćin Hrvatska,a jednu Slovenija. Diljem Hrvatske kiša neumorno pada, ali Zabok kao da je bio začaran. Točno onoliko koliko treba kiše rezultiralo je odlično sređenom stazom, relativno dobrom posjećenošću i preko 120 natjecatelja.U Zaboku su nastupili Klemen Gerčar i Tim Gajser, vozači koji inače voze unutar svjetskog prvenstva, što je svakako pridonijelo atraktivnosti ove utrke te mogućnosti da se vidi u kakvoj su poziciji ostali vozači.

MX Open i MX2

Marko Leljak je pobijedio u obje vožnje ispred Mateja Jaroša koji je završio ukupno drugi, usprkos povredi ruke. Bio je 2. u prvoj utrci, a u drugoj je završio na 3. mjestu. Hrvoje Karas je završio ukupno treći, iako je tokom prve utrke imao izuzetno težak pad u kojem je povrijedio rebra i završio peti. U drugoj vožnji je uspio skupiti snage te završiti drugi iza Leljaka. Slijedili su ih Danijel Božić, Danko Braim, Ivan Marović te Igor Ermakora. U konkurenciji OPH uvjerljivo je pobjedio Tim Gajser ispred Klemena Gerčara, dok je na trećem mjestu završio Toni Mulec, s istim brojem bodova kao i Leljak koji je bio lošiji u drugoj vožnji.

U klasi MX2, Luka Križnik je u obje vožnje bio najbrži. Križnik je inače u prvoj vožnji pao u prvim krugovima te izgubio dosta pozicija, no uspio se vratiti. Drugi je bio Matija Kelava, a treći Luka Crnković. Slijedili su Martin Kaić, Edin Halilović, Lovro Drešar te Matija Boltužić. U OPH, Križnik je završio drugi iza Aljoše Molnara, a treći je bio Slovenac Luka Kutnar.

Juniori

U klasi MX85 uvjerljivo je u obje vožnje pobijedio Nikola Hranić ispred Mihaela Goleca, Mischela Filipaja te Billy-ja Bičaka. U OPH je Hranić bio također najbolji ispred Maksa Maussera te Staše Braniselj.

Patrik Ujčić je u klasi MX65 odnio pobjedu s istim brojem bodova kao i Dominik Piskor. Piskor je pobjedio u prvoj vožnji dok je Ujčić bio bolji u drugoj. Kristijan Jakopec je završio na trećem mjestu. Slijedili su Borna Pažić te Tomislav Vrbnjak. U spomenutoj klasi je nastupio i Mađar Adam Zsolt Kovacs, koji inače nastupa na europskom prvenstvu, te spada u sam vrh klase. U Zaboku je apsolutno pomeo konkurenciju. Bio je najbrži u obje vožnje i pri tome skakao neke skokove koje neki ne bi ni pomislili.

U klasi MX50 pobijedila je Mia Ribić ispred Enole Šamu i Antonija Blažekovića. Mia je pobijedila i u OPH ispred Slovenaca Jake Peklaja i Jake Oseka.

B liga i Veterani

Kod B-ligaša u klasi Open pobijedio je Mihael Pandžić. Drugi je završio Neven Čorko. Dok je treći bio domaći vozač Mislav Celjak. Slijedili su Danijel Vujica, Ivica Bišćan, Ivica Jakopec, Dinko Folnović i drugi. Luka Brajdić je ponovo bio najbrži u obje vožnje, ali su mu oduzeti bodovi zbog ranije spomenutog pravila o limitu navršenih godina.

U klasi B-250 Tin Križnik nastavlja s pobjedom. Na domaćoj stazi u Zaboku bio je najbrži u obje vožnje. Drugi je završio Marin Benić, dok je s istim brojem bodova no zbog lošije druge vožnje na trećem mjestu završio Filip Panđić, kojega su patili pehovi s motorom. Slijedili su Filip Kučko, Luka Papak te Tomislav Šančić.

Kod Veterana je Danko Braim ponovo bio najbrži, ispred domaćeg vozača Klanjčića, dok je treći završio Dragutin Marović. Slijedili su Domnic Tešić, Stevo Kovaćević, Aleksandar-Saša Tešić te Krešimir Besednik. U konkurenciji OPH Braim je bio treći iza Igora Pancara te Bogomira Gajsera.