Webb nastavlja s dominacijom unatoč teškom padu; Canard se othrvao napadima Roczen-a

Prijašnjih godina, San Diego utrka se održavala na Qualcomm stadionu. Ove godine, po prvi puta, utrka je preseljena na novi stadion koji je izgleda bio pun pogodak. Stadion Petco Park je ove godine ugostio po prvi puta Supercross vozače, koji prima nešto malo više od 44.000 ljudi te je domaćin popularne “Military Appreciation” utrke.

Treninzi svih klasa su uglavnom prošli bez problema, a 450SX klasa je bila izuzetno napeta jer su razlike kvalifikacija bili vrlo blizu. Zaboravili smo napomenuti kako Justin Barcia nije vozio San Diego jer je dan pred polazak teško pao te se ozlijedio. Ovo je i zadnja utrka za 250SX West klasu, koji će imati pauzu od nekih mjesec i pol dana.

Kod 250SX klase, Webb je u prvom treningu imao najbrže vrijeme te je u posljednjem krugu napravio glupu pogrešku. Na jednom troskoku je krivo procijenio brzinu, bio kratak te vrlo nezgodno pao preko guvernala i zaustavio se na drugom skoku. Svi znamo da je trenutno zaustavljanje pri velikoj brzini izuzetno opasno, a Webb je upravo zbog toga morao propustiti zadnji trening. Pogledajte pad.

250SX

Heat 1

KTM-ov prvi vozač najbolje je odstartao ispred Hanson-a, koji moramo reći je proteklog vikenda postao otac te je izjavio kako ga to još više motivira za sezonu. Malo drugačije planove je imao M. Stewart koji je par krugova u vožnju zaobišao Hanson-a te krenuo za Hill-om. Više manje su svi top vozači bili na mjestima koje vode u Main, osim Plessingera koji je nakon prvo kruga bio van top 15. U posljednjem krugu je uspio proći J. Canada-u i tako se kvalificirao u Main.

Ukupni poredak je bio:

 1. Hill
 2. M. Stewart
 3. Hansen
 4. A. Martin
 5. Nelson
 6. Richardson
 7. Politelli
 8. Freeberg
 9. Plessinger

Heat 2

Nažalost, propustili smo Heat 2 250SX utrku pa ćemo morati to nadopuniti nakon prve reprize.

Ukupni poredak je sljedeći:

 1. Mcelrath
 2. Osborne
 3. Bowers
 4. Webb
 5. Bell
 6. T. Hahn
 7. Martinez
 8. Reis
 9. Scharer

450SX

Heat 1

Nakon težeg pada, čini se da se Short vratio tako što je najbolje odstartao. Iza njega su bili Millsaps i Tomac  te Reed i Nicoletti. Nakon 3 kruga, gotovo svi su obišli Short-a koji je ili negdje malo više zeznuo ritam ili je pao. Ovo drugo se pak dogodilo Reed-u, kojemu je proklizao prednji točak u jednom zavoju te je svoje mjesto prepustio Nicoletti-u.

Heat 2

Iako se na startu činilo da bi Dungey ili Grant mogli osvojiti holeshot, obojica su otišli malo preduboko što je iskoristio Seely i izbio na vodeću poziciju. Samo par krugova poslije, Roczen i Canard su obišli Dungey-a i imali svoju vlastitu borbu. Pred kraj utrke, Roczen se uspio malo odvojiti od Canard-a i zaprijetiti Seely-u, ali je bilo premalo vremena i Seely je odnio novu Heat pobjedu.

Semi 1

Prva Semi utrka nije dobro krenula za vozača Yoshimura Suzuki tima. Dok je bio na 3. mjestu, napravio je pogrešku na jednom skoku te skočio samo dupli, umjesto troskoka. To je iskoristio Clermont, ušao na unutarnju te ga srušio. Vrlo dobru borbu su vodili Tickle i Rusk, koji je odnio pobjedu za svega par tisućinki.

Semi 2

Dvojac iz TwoTwo Motorsports tima najbolje je odstartao u drugoj Semi utrci, s tim da je Grant izbio na vodeće mjesto, a pratili su ih Alessi, Weimer i Chisolm. Staza je izgleda vrlo tehnički zahtjevna jer nekoliko vozača nije uspjelo skočiti par troskoka u nekom od svojih krugova, a to se dogodilo i Grant-u. Naime on je skočio 2,1, dok je Reed skočio sva tri skoka te iznenadio i blokirao Grant-a koji je zatim zapeo za zaštitu i završio van staze. Iako voze za isti tim, Reed je pokazao da je utrka utrka, bez obzira tko si. Tako je Grant morao u LCQ po prvi put ove godine.

250SX i 450SX LCQ

Alldredge, vozač za Pro Circuit Kawasaki, ima vrlo burnu godinu. Na gotovo svakoj dosadašnjoj utrci je imao solidan pad, a to nije izostalo ni danas u Heat utrci. U LCQ utrci je najbolje odstartao, ispred Bisceglia-e, koji ga je nakon dva kruga uspio proći. Iz njih su se smjestili Breece i Micheal Horben te su svi tvornički vozači iz 250SX klase u Main utrci.

Četiri vozača u LCQ vode u Main, a u 450SX klasi se nalazilo nekoliko dobrih vozač poput Hill-a, Grant-a, Baggett-a, Albertson-a itd. Treba napomenuti kako od ove utrke, Hill ima tvorničku podršku te vozi za novi tim.

Kao i u Semi utrci, najbolje je odstartao Grant ispred Wey-a, Albertson-a, Tapia-e te Baggett-a. Posljednji dvojac je imao par bliskih susreta, ali ga je Baggett uspio kao i Hill. Iako ima tvorničku podršku te je po vremenima zasigurno u Main utrci, Hill nikako ne uspijeva posložiti neke stvari te je opet propustio Main s 5. mjestom u LCQ-u.