Teški uvjeti u Rakovom Potoku, vožena samo jedna utrka

Vrijeme nije poslužilo organizatore današnje utrke u Rakovom Potoku. U dosta teškim uvjetima, vozači su odvezli samo jednu utrku. Najmlađi, klasa MX50, nije ni vozila zbog teških uvjeta, a kad je kiša prestala padati, stanje na stazi je postalo još gore.

Vodeći dvojac u MX Open klasi je ponovno bio vrlo izjednačen na treningu, a to je značilo da će pobjediti onaj tko ima najmanje pogrešaka. U drugom zavoju nakon starta. Hrvoje Karas je pao, a naprijed su otišli Anej Doplihar i Matija Kelava. Zatim je Doplihar pao, a pobjedu je odnio Kelava ispred Karasa. Kod MX2 klase, pobjedio je ponovno Edin Halilović, ispred Filipa Vragotuka i Petra Kundida. Filip Panđić nije završio utrku zbog pada, a ostatak MX2 klase nisu dobili bodove zbog uvjeta od 75% odveženih krugova.

Iako dominira klasom MX85, Nikola Hranić je pak imao mali peh. Zbog probušene gume u zadnjem krugu, Hranić je skratio stazu jer se nije mogao popeti uz brijeg te je na kraju to bio uvjet diskvalifikacije. To znači da je pobjedio Dominik Piskor, ispred Davida Petanjeka, a ostatak vozača nije dobio bodove zbog gore navedenog pravila. Matija Šterpin je novom pobjedom ispred Mie Ribić, Luke Kunića, Antonia Blažekovića i Dine Lončara dodatno odmakao te polako grabi prema svom naslovu.

B ligaši i Veterani su također imali naporan dan. Vinko Evačić u B-250 klasi je došao do 5. pobjede u novoj sezoni, a slijedili su ga Luka Papak, Igor Mraz i Mihael Halupecki. B-Open je pripala Antoniu Rakoviću, a na postolju su još bili Dinko Folnović i Matija Tessari.

Danko Braim je učvrstio vodeću poziciju kod Veterana A ispred Maria Klanjčića, Dominica Tešića i Saše Tešića. Najstariji, Veterani B nisu bodovani zbog samo dva vozača, a to su bili Dragutin Marović i Krešimir Besednik.