Rossi razmišlja o nenastupanju u Valenciji

Izvor: motosport.com

MotoGP prvenstvo doživjelo je veliki preokret nakon utrke u Maleziji. Tijekom utrke, Marc Marquez i Valentino Rossi su vodili svoju borbu. Bilo je očito da Marquez namjerno usporava Rossija, koji je nakon nekoliko izmjena pozicija odlučio napraviti potez koji bi ga mogao koštati prvenstva. Naime, Rossi je kažnjen s tri boda i startanjem sa zadnje pozicije u Valenciji, što mu automatski umanjuje šanse za ravnopravnu borbu s Lorenzom.

Nedugo nakon utrke i poznate kazne, Rossi je izjavio kako je kazna nepravedna jer on nije prvi lupio u Marqueza te da ako se ništa ne promijeni, vrlo vjerojatno ne bude nastupio u Valenciji. U prilog mu idu i brojne podrške drugih vozača, a jedna od najzanimljivijih je podrška Marquezovog timskog kolege, Dani Pedrose, što bi možda moglo dovesti do malih nerazmirica u timu.

Jedan od razlog zašto je došlo do problema između Rossija i Marqueza je što Hondin vozač smatra kako mu je Rossi namjerno oduzeo prvenstvo u Argentini, kada je došlo do kontakta i pada Marqueza. To je čak potvrdio i Hondin menađer Emilio Alzamora, koji je rekao da Marquez misli da ga je Rossi namjerno srušio u Argentini.

Na snimci iz helikoptera se vidi da je Marquez prvi lupio u Rossija, a on je izjavio da mu je nakon tog kontakta pala noga i onda je došlo do udarca u kacigu. Vi sami procijenite.

Incident iz Argentine