Početak Prvenstva Hrvatske u Supermotu i skuterima

Sportska udruga Motosport Osijek organizira 4. Veliku nagradu Osijeka u sklopu Prvenstva Hrvatske u supermoto i skuter disciplinama te Alpe Adria prvenstvo u supermoto disciplini. Natjecanje će se održati 11. i 12. travnja 2015. godine na Sportsko zračnoj luci Osijek – Čepin. Očekuje se 50-tak vozača iz cijele Hrvatske, te ponekog inozemnog.

Slobodni treninzi počinju oko 13 sati u subotu, 11. travnja i trajat će do otprilike 18 sati. Sportski program u nedjelju, 12. travnja kreće u rano ujutro. Prvo će vozači imati jedan neslužbeni trening, nakon kojega kreću kvalifikacije za startna mjesta za sve discipline s početkom oko 10 sati. Po završetku službenih kvalifikacija kreće se s utrkama što je predviđeno za oko 12 sati. Utrke bi po planu trajale do 18 sati, nakon čega slijedi dodjela pehara i službeno zatvaranje događaja. Bodovanje vozača će se vršiti u više klasa i natjecanja. Supermoto disciplina je jedina motociklistička disciplina koja se vozi kombinirano po asfaltu i zemljanom dijelu staze na kojem se nalaze razne prepreke i skokovi, slični kao u motocross disciplini, što ju čini iznimno atraktivnom za gledatelje zbog puno padova i obilaženja.

U sklopu PH supermoto vozit će se 3 klase i to: Kup HMS-a – klasa koja je namijenjena svim početnicima u svijetu moto utrka i vozačima preko 40 godina, u klasi profesionalaca imamo podjelu na dvije podklase i to: S1 – motocikli do 450 ccm i SOpen – motocikli preko 450 ccm. Disciplina skuter se također vozi u više klasa i to: do 50 ccm, do 70 ccm i Open klasa koja podrazumijeva sve skutere preko 70 ccm.

Kako je ovo prva utrka sezone, očekuje se dobar odaziv publike. Za one koji nisu u mogućnosti poteći do Osijeka za vikend, rezultate nađite na MX-Cro stranici.