Nadolazeća utrka u Kozarevcu na stazi “Karasov Brijeg“

Zbog obilnih kiša proteklih dana, organizatori utrke u Zaboku su morali pomaknuti na neki drugi termin, koji u ovom trenutku još nije poznat. Prva sljedeća utrka je u Kozarevcu na stazi “Karasov Brijeg“, u četvrtak 4.6. (na Tijelovo). Što možemo očekivati? S obzirom na prijašnja iskustva, vrlo dobru stazu i odlične borbe vozača.

Vjerojatno će najzanimljivije biti u MX Open klasi, gdje se borba za naslov prvaka vodi između tri vozača: vodećeg Mateja Jaroša, Marka Leljaka i domaćina Hrvoja Karasa. Matej Jaroš je ove sezone pokazao kako je to kad se uđe u sezonu spreman i definitivno je glavni konkurent za osvajanje naslova, iako je svega 5 bodova ispred Leljaka. Kao i prethodnih godina, Leljak je konstantan i uvijek je u igri za naslov. Hrvoje Karas je nekoliko puta pokazao da ima brzinu, ali ove godine jednostavno je mnogo puta to prokockao padovima na utrci te se trenutno nalazi 17 bodova iza Jaroša. S obzirom da do kraja ima još pet utrka te je 250 bodova u igri, sve je moguće.

U MX 2 klasi, jasno je da Matija Kelava nema konkurenta. U početku sezonu, bilo je jasno da će naslov odnijeti ili Kelava ili Luka Crnković, ali kako se Crnković ozlijedio te je upitan njegov nastup u Kozarevcu, Kelava naslov može izgubiti samo padom i ozljedom. Ukoliko se to dogodi, a to nikome ne želimo, tu priliku će iskoristiti Luka Križnik.

Kod juniora, MX 85 klasa je vrlo jasna. Iako je Nikola Hranić doživio težak pad na nedavnoj utrci Europskog prvenstva, vrlo vjerojatno će biti spreman za Kozarevac. Čak i da ne bude, s trenutnih 30 bodova prednosti je i dalje u mogućnosti nadoknaditi izgubljene bodove u preostalim utrkama.

U MX 50 i MX 65 klasi, prvaci se vjerojatno ne budu znali sve do samog kraja. U MX 50, na prvom mjestu je Antonio Blažeković sa svega 2 boda prednosti naspram Daria Plantaša. Vrlo slično je i u MX 65 klasi, iako je bodovna razlika malo veća. Vodi Mia Ribić s 8 bodova prednosti ispred Matije Šterpina i borba će biti do samoga kraja!

Kod B lige, Filip Vragotuk bi trebao mirno odvoziti do kraja sezone i naslov je u njegovim rukama. Slična situacija je i kod Veterana, gdje Danko Braim ima gotovo sve pobjede u dosadašnjim utrkama, ali si ne smije dopustiti kiks s obzirom da je Ivica Bišćan 22 boda iza njega. U MX Open je situacija nešto drugačija. S obzirom na veliki broj vozača i konkurentnost, mnogo toga je moguće. Naslov će se vjerojatno odlučivati između dva vozača, a to su Tihomir Kruc i Ivan Blažek.

Nakon Kozarevca, dolazi nam Rakov Potok koji je na rasporedu 21.6.2015. te bi onda trebala biti ljetna pauza. Kako je Zabok odgođen, moguće je da organizatori naprave utrku prije Rakova Potoka, ili neposredno poslije.

Okvirna satnica:

Treninzi po klasama od 09:00h
Prve utrke od 11:00h
Pauza: 12:00h – 13:00h
Službeno otvorenje i start utrka od 13:00h
Dodjela priznanja cca. 17:30h

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/hrvoje.karas65/videos/vb.1540390772890941/1581137655482919/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Ukoliko vam se video ne prikazuje, pogledajte ga ovdje.