OPH nastavljeno u Kozarevcu za MX i QX klase

Nakon trotjedne pauze, nastavljeno je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu i quadcrossu. Domaćin pete runde je bio MK Karas Team na već poznatom “Karasovom brijegu”. Jutarnja kiša tokom treninga nije uspjela pokvariti organizaciju, koja je odrađena vrhunski, dapače još je pomogla te su uvjeti na stazi bili odlični. Iako je odaziv vozača bio oskudan s obzirom na vrijeme, atraktivnosti nije nedostajalo niti u jednoj klasi.

MX Open i MX2

U najjačoj klasi MX-Open pomalo se i očekivala pobjeda domaćeg Hrvoja Karasa. Karas je u prvoj vožnji odstartao prvi te vodio cijelu utrku, dok je u drugoj utrci na startu bio bolji Marko Leljak. No, Leljak je pao te izgubio dvije pozicije,a i dosta vremena,  tako da je Karas ponovo uzeo vodsvo, dok je Matej Jaroš  bio drugi. Ali pred kraj je Leljak prošao Jaroša te rezultatom 2-2 zgrabio i drugo mjesto ukupno. Matej Jaroš je tako u obje vožnje bio treći. Slijedili su: Danijel Božić,  Igor Ermakora , Antonio Kossi , Leo Pandžić i drugi.

U MX2 klasi Matija Kelava nije nastupio zbog ozlijede zarađene na treningu u tjednu prije utrke. Stoga je Luka Križnik imao lakši posao. Križnik je u obje vožnje bio prvi. Luka Crnković je obje vožnje završio na drugom mjestu. Dok je ukupno treći bio Lovro Drešar. Prvu utrku je obilježio i pad Edina Halilovića koji je ozlijedio rame.
Klasa MX2 je inače bodovana i za Otvoreno prvenstvo Hrvatske gdje se Križniku i Crnkoviću na postolju pridružio Bugar Ljubomir Vasev.

Juniori

U klasi MX85 Nikola Hranić ostaje neporažen. Hranić je ponovo u obje utrke diktirao ton. Iza njega je završio Mihael Golec s dva druga mjesta. A Mischel Filipaj je bio treći. Slijedili su: Đana Ćano , Fran Čukoić te Dominik Piskor koji je nastupio samo u prvoj vožnji.

Dominik Piskor je proširio vodstvo u prvenstvu klase MX65, u obje trke je bio brži od Patrika Ujčića te Kristijana Jakopeca. Iako je u prvoj utrci Piskor nekoliko puta pao , uspio se vratiti na vrh. Slijedili su:

Mia Ribić je ponovo bila najbrža u klasi MX50, Matija Šterpin je bio drugi, a Enola Šamu treća. Četvrti je bio Antonio Blažeković , dok je Darko Plantaš bio peti.

B liga i Veterani

U klasi B Open ovoga puta nije bilo Luke Brajdića. To je omogućilo da Mihael Pandžić upiše prvu pravu pobjedu ove sezone. Iza njega je bio Ivica Bišćan te Danijel Šaina. Slijedili su Duško Banda, Ivica Jakopec, Marjan Martinušić, Josip Brletić, Marko Martinelli i drugi. Nakon promjene motocikla, Filip Panđić je ostvario prvu ovoseznosku pobjedu u klasi B-250. U obje utrke je bio najbrž ispred Tina Križnika. Treći je završio Marin Benić, a slijedili su Luka Papak te Filip Kučko.

Kod Veterana, Danko Braim nastavlja nizati pobjede te je bio najbrži u obje utrke. Drugi je završio Dominic Tešić, koji je na utrku doputovao odmah s najteže enduro utrke na svijetu “Erzbergrodea”. Treći je bio Dragutin Marović, a slijedili su Sasha Tešić te Krešimir Besednik.

Quad

Kod Quadova su nastupili samo juniori u klasi Q2. Naime kod seniora u klasi Q3 bilo je prijavljeno samo dvoje vozača (dok pravilnik propisuje minimalno 3 vozača da bi se utrka mogla održati).
Najbolji u obje vožnje je bio Marin Galić ispred svoje sestre Marine. Dok je David Petanjek završio treći.
Iduća runda prvenstva je po rasporedu 15.06. na stazi „Draga“ u Rakovom Potoku.