Održana samo jedna vožnja u Savskom Marofu

SMK Savski Marof bio je domaćin druge runde Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu, odnosno prve runde za quad natjecatelje. Vremenski uvjeti nisu baš bili idealni, kiša koja je neumorno padala proteklog tjedna natopila je stazu. Iako su uvjeti bili teški na treninzima, pred kraj treninga se razvedrilo, te se samo stanje na stazi pomalo normaliziralo što je dalo malo nade da bi mogli imati zanimljivu utrku. Nažalost pred početak prve utrke, nebo se otvorilo te je kiša upropastila uvjete Organizatori su odlučili da se vozi samo jedna vožnja, budući da su se uvjeti pogoršavali iz utrke u utrku.

MX Open i MX2

Kod seniora se velik dio vozača nije upisao u bodove zbog pravila o 75% odvoženih krugova u odnosu na vodećeg. Fantastičnom vožnjom, Hrvoje Karas je upisao svoju prvu ovosezonsku pobjedu ispred Marka Leljaka i Danijela Božića koji je opet dokazao da zna kako treba startati. Matej Jaroš se nije baš proslavio te uz dva pada može čim prije zaboraviti ovu utrku završivši na četvrtom mjestu, dok je Igor Ermakora završio na petom mjestu.

U klasi MX2 pobjedje je odnio Luka Križn, Slovenac Anej Doplihar je bio drugi, dok je pobjednik prve utrke u Požegi Matija Kelava završio na trećem mjestu ispred Luke Crnkovića.

Juniori

Juniori su ponovo startali kao prvi , te su srećom izbjegli veće blato. Utrka je prekinuta nekoliko minuta pred kraj,jer došlo je do težeg pada Matije Šterpina u klasi MX50. Srećom je Matija prošao samo s lakšim potresom mozga. U navedenoj klasi pobijedila je Mia Ribić, ispred Slovenca Jake Peklaja,dok je Matija Šterpin u trenutku pada držao treće mjesto. Četvrti je bio Antonio Blažeković , a peta Enola Šamu…

Kod juniora u klasi MX65 pobjedio je Patrik Ujčić ispred Slovenca Gala Hauptmana te trenutno vodećeg Dominika Piskora. Slijedili su;Borna Pažić,Kristijan Jakopec te Jelena Kundid.

U klasi quadova Q2 nastupilo je troje vozača. Pobjedio je David Petanjek. Drugi je bio Marin Galić,a njegova sestra Marina treća.

B Liga i Veterani

B-ligaši su nastupili nakon jednosatne pauze u kojoj je kiša neumorno padala, nakon čega se staza pretvorila u kaljužu. Od ukupno 34 vozača, svega 9 ih je uspjelo završiti vožnju. U B-Open i dalje nastupa Luka Brajdić iako se ne boduje za prvenstvo zbog ranije spomenutog pravilnika o limitu navršenih godina. Unatoč svemu Brajdić je ponovo bio najbrži B-ligaš, ali je formalnu pobjedu uzeo Slovenac Rok Miklič. Neven Čorko je bio drugi, Danijel Vujica treći, a slijedili su Dinko Folnović, Tihomir Kruc te Mihael Pandžić.

U B-250 samo je dvoje vozača uspjelo završiti utrku unutar norme od 75% – pobijedio je Tin Križnik ispred Filipa Panđića, dok je kod Veterana jedino Danko Braim uspio upisati bodove. Predviđena vožnja klase MX85 odgođena je zbog uvjeta na stazi, dok se pred kraj trebala održati i vožnja u najjačoj klasi quadova Q3 – no uvjeti na stazi to jednostavno nisu dozvoljavali.
Iduća runda vozi se 27.04 u Petrinji, no treba napomenuti da se vožnje u klasama MX65 i MX85 neće bodovati zbog nastupa naših vozača na utrci Europskog prvenstva u Bugarskoj.