Zadnja utrka OPH u Zelenoj Dolini pred ljetnu pauzu

Nakon dvostrukog otkazivanja utrke zbog vremenskih uvjeta, vrijeme je ovog puta stalo na stranu organizatora. Posjećenost je barem što se tiče gledatelja bila i više nego odlična, što se nažalost ne može reći za vozače. Naime tokom vikend, nastupilo je tek pedesetak vozača u svim klasama. Bez obzira na to, zanimljivo je bilo u klasama MX Open i B ligi, a i sama činjenica da smo ušli u  završnicu Otvoreno prvenstva Hrvatske bilo je dovoljno za atraktivnost.


MX Open i MX2

Marko Leljak je ponovo zgrabio pobjede u obje vožnje te tako povećao vodstvo u prvenstvu, koje trenutno iznosi 30 bodova u odnosu na drugog. Ovime Leljak može sasvim opušteno u ljetnu pauzu. Matej Jaroš je ponovo u obje vožnje bio iza Leljaka te nekoliko puta pokušao ugroziti Leljaka, ali nedovoljno. Hrvoje Karas je ponovo bio treći, slijedili su klupski kolege Danijel Božić i Igor Ermakora, domaći Mario Barić, Antonio Kossi je bio sedmi, a Ivan Marović osmi.

U MX2 Luka Križnik je i dalje na vrhu, vidno najbrži u obje vožnje. Drugi je bio Luka Crnković, a treći “domaći“ Matija Boltužić. Slijedili su ih Petar Kundid, Josip Pavlečić te Edin Halilović.

Juniori

U klasi MX85 Nikola Hranić i dalje ne zna za poraz. Ovog puta se iza Hranića našao Mischel Filipaj, dok je Mihael Golec usprkos padu u drugoj vožnji bio treći. Slijedili su Đana Ćano te Billy Bičak.

U klasi MX65 i dalje vlada Dominik Piskor. U obje vožnje je bio brži od Kristijana Jakopeca te Patrika Ujčića, koji su završili s istim brojem bodova, ali je na kraju Jakopec zbog bolje druge vožnje bio drugi . Četvrta je bila Jelena Kundid. Klasa je također bodovana i za OPH, gdje je drugo mjesto zauzeo Gašper Polajžer iz Slovenije.

Mia Ribić ponovo je bila najbolja u klasi MX50, u obje vožnje je bila brža od Matije Šterpina te Antonija Blažekovića. Enola Šamu je bila četvrta, a Dario Plantaš peti. U konkurenciji OPH je nastupio slovenski vozač Jaka Peklaj. U prvoj vožnji nije startao zbog tehničkog kvara na motociklu, dok je u drugoj vožnji bio drugi, čime je ukupno zauzeo šestu poziciju.

B Liga i Veterani

Luka Brajdić ne staje s pobjedama. U Petrinji je ponovo bio najbrži B-ligaš. Na drugom mjestu se našao Ivica Bišćan, dok je treći bio Ivica Jakopec. Mihael Pandžić je nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, u drugoj imao veliki peh. Nakon što je Tin Križnik pao ispred njega, potrgao je žbice u kotaču što je kasnije rezultiralo s dva još pada te je završio 11. što je bilo dovoljno za 4. mjesto ukupno. Dinko Folnović je bio peti, a iza njega su bili Antonio Raković, Ivan Livančić, Josip Brletić, Marko Martinelli te Igor Kovačić. U konkurenciji OPH je nastupio Slovenski rutiner Rok Miklič i zauzeo drugo mjesto.

Nakon problema s motociklom u Rakovom Potoku Filip Panđić se u Petrinji vratio s pobjedom u klasi B-250. Panđić je bio u obje vožnje bolji od Tina Križnika te Marina Benića, dok je četvrti bio Luka Papak.

Danko Braim također je rutinerski došao do pobjede kod veterana. U obje vožnje je bio bolji od  Dragutina Marovića i „domaćeg“ Steve Kovačevića. Slijedili su Krešimir Besednik i Igor Spehnjak. Veterani su također vozili i OPH, gdje se na drugom mjestu našao Jadranko Stanar iz BiH.

 

Sada nam slijedi ljetna pauza nakon koje se prvenstvo nastavlja 7. rujna u Jastrebarskom na stazi Mladina.