Očekivanja u drugoj utrci MX Prvenstva Hrvatske [2. dio – MX2]

Savski Marof je pokazao nešto vrlo neobično, a to je da su prva dva vozača iz MX2 klase ujedno i zaobišli vodećeg iz MX Open klase, što se zbilja jako dugo nije dogodilo (ukoliko se i dogodilo?). Iako to i nije nešto pretjerano neobično ukoliko staza ima puno zavoja i ravna je, gdje 450 ne može iskoristiti svoju snagu, Pepačev Breg je upravo suprotno – staza s dosta uzbrdica i nizbrdica.

Matija Kelava je pokazao veoma zavidnu brzinu i tehniku te se znalo da će biti glavni kandidat za osvajanje naslova u MX2. Ono što je pokazao na treningu u Marofu je bilo impresivno. U prvoj utrci je dosta dobro odstartao te nije morao toliko puno forsirati kako bi ostao vodeći, ali je ipak prestigao sve u MX Open klasi te je ujedno i jedini vozač kojeg Tim Gajser nije zaobišao za cijeli krug u utrci. U drugoj vožnji je loše odstartao pa je bilo veoma zanimljivo između njega i Luke Crnkovića, a obojica su opet prošli sve vozače u MX Open klasi.

S druge strane, Luka Crnković je trebao još ovu godinu voziti sa 125 ccm 2T motorom, ali je došlo do promjene te je ipak krenuo s 250 ccm 4T. To se pokazala i kao dobra odluka s obzirom da se u Savskom Marofu veoma dobro vozio. Nažalost pad na treningu prošli tjedan ga je malo udaljio od forme te je još uvijek upitno hoće li voziti u Požegi. Ukoliko bude vozio, teško da će uspjeti voziti punim tempom kao što je navikao, ali definitivno neće odustati lako!

Treće mjesto je pripalo Ivanu Kundidu, koji je s konstantnom i vrlo dobrom vožnjom s dva četvrta mjesta došao do postolja. Za treće mjesto će se uz njega boriti i Luka Križnik te Karlo Lešković. Sva tri vozača mogu vrlo lako do postolja te sva tri vozača se vraćaju nakon ozljede. Četvrto mjesto je pripalo Križniku, koji će tek pokazati gdje je s brzinom nakon što se vrati s kondicijom s obzirom da nije vozio jako dugo. U sličnoj situaciji je i Karlo Lešković, tako da će između njih biti velika borba za treće mjesto, kako na utrkama tako i u finalnom poretku.

Iza njih su Edin Halilović i Kundid Petar, vozači koji nisu u konkurenciji za postolje, ali su vrlo solidni po pitanju brzine. Broj MX2 vozača se ujedno i smanjuje iz godine u godinu, ali ove godine će klasa pak biti veoma zanimljiva, kao i cijelo prvenstvo s obzirom kako je sve krenulo!