Objavljen novi pravilnik za utrku u Požegi – klase 50 i 65 voze zajedno

Svega par dana nas dijeli od prve utrke novog Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocross-u. Sezona započinje 31.3.2018. utrkom u Zaboku sa Slovenijom, na kojoj će nastupiti i Tim Gajser. Nešto više o toj utrci i početku sezone ćemo objaviti kroz dan-dva, ali ovaj članak smo primarno namijenili za novi pravilinik koji je objavio HMS za utrku u Požegi.

Još prošle sezone je bilo puno rasprave o tome da li se klase 50 i 65 trebaju razdvajati ili pak voziti zajedno. Svaka strana ima svoje prednosti i nedostatke. S jedne strane, žalosno je vidjeti 3 vozača u klasi 50 kako se voze stazom, s druge strane je tu faktor sigurnosti gdje recimo vozač iz 65 klase skače sve skokove i predstavlja veću opasnost za vozača iz klase 50 koji je recimo tek krenuo voziti i ne zna što znači držati svoju putanju (to recimo ne znaju ni puno stariji vozači). Da se klasa 65 spoji sa 85 klasom, opet bi u igri bio faktor sigurnost (možda manji?).

Međutim, HMS je objavio novi pravilnik u kojemu je navedeno da klasa MXY 50 može voziti samo pod uvjetom da vozi zajedničku utrku s klasom MXY 65, ali će se naravno bodovati odvojeno. Pravilnik je dostupan na HMS-ovoj stranici.

Utrka je predviđena za 15.4.2018., a ako se bude nešto dodatno mijenjalo, svakako ćemo vas obavijestiti.