MXGP Argentina: Pobjede Ferrandisu i Naglu (video sažetak)

mxgp.com

Na jučer odvoženim utrkama MXGP Prvenstva Svijeta u Motocrossu, koje su vožene u Argentini, ukupni pobjednici bili su Maximilian Nagl na Husquarni u MXGP, te Dylan Ferrandis na Kawasakiju u MX2. Nagl je ukupnu pobjedu odnio ispred Clementa Desallea s istim brojem bodova, no, Maximilian je pobjedio u drugoj vožnji dok je Clement bio treći. Prvu utrku pobjedio je Desalle, a Nagl se plasirao na treće mjesto. U obje vožnje, drugi je bio aktualni prvak Svijeta, Antonio Cairoli. Amerikanac Ryan Villopoto u obje vožnje plasirao se na četvrto mjesto.

Jeffery Herlings imao je prvi kiks ove sezone. Naime, na startu prve utrke doživio je teški pad, te zbog oštćenja motocikla nije mogao nastaviti utrku. Prvu utrku pobjedio je Dylan Ferrandis koji je u drugoj utrci bio drugi (baš iza Herlingsa), te je tako odnio ukupnu pobjedu dana. Drugim i trećim mjestom na jučerašnjim utrkama, Latvijac Pauls Jonass plasirao se na ukupno drugo mjesto s 42 boda, dok je, s dva četvrta mjesta, ukupno treće mjesto zauzeo Švicarac Jeremy Seewer.

U MXGP ukupnom poretku prvi je Clement Desalle (133 boda) ispred Maximiliana Nagla i Antonia Cairolija koji dijele drugo mjesto s 123 boda. Četvrti je Ryan Villopoto s 106 bodova.

U MX2, Herlings je i dalje prvi s 125 bodova, ali sad prvo mjesto dijeli s Ferrandisom, dok je treći u ukupnom poretku Latvijac Jonass.

Slovenac Tim Gajser jučer je bio dvanaesti u prvoj vožnji, dok se u drugoj vožnji plasirao na četvrto mjesto. Zbroj bodova plasirao ga je na ukupno peto mjesto Argentinskog GP-a. Gajser je trenutno sedmi u ukupnom poretku prvenstva s 79 bodova.

MXGP sažetak

MX2 sažetak