MCK KIA Božić pobjednik Kupa Hrvatske

Kup Hrvatske je završen, a staza Draga nije mogla pružiti bolje uvjete za sve vozače. Upravo takve uvjete najbolje je iskoristio klub MCK KIA Božić koji su u sastavu Danijel Božić, Igor Ermakora i Luka Crnković ostvarili ukupno prvo mjesto te se pokazali kao trenutno najbolji motocross klub u Hrvatskoj. Iz njih sa solidnom bodovnom razlikom se smjestio MK Požega Promet za koji su vozili Matej Jaroš, Mihael Pandžić i Filip Panđić, a treći je bio MCK 97 koji se sastojao od Matije Kelave, Martina Kaića i Zlatana Čujka. Iza njih su bili domaćini MCK TRP Marović za koje su vozili Luka Brajdić, Edin Halilović i Ivan Marović. Da se velika borba odvijala između ta tri kluba svjedoče bodovi. MCK 97 je bila 2 boda iza MK Požega Prometa, ali samo 1 bod ispred MCK TRP Marovića. Kako se odvijala vožnja pročitajte u nastavku.

MX Open i MX2

U prvoj vožnji, Matej Jaroš i Danijel Božić su odlično odstartali što je bilo i za očekivati. U drugom zavoju Matija Kelava pada te kreće gotovo sa zadnjeg mjesta što je kasnije moglo biti i kobno za njegov klub s obzirom na usku bodovnu razliku. S obzirom da nije bilo novog prvaka Hrvatske Marka Leljaka te drugo plasiranog Hrvoja Karasa, vozač Kawasakija Jaroš se brzo odvojio i vozio svoju vožnju ispred Božića, Brajdića i Ermakore. U MX2 kategoriji, Luka Crnković je odličnom vožnjom završio prvi ispred Kelave i Edina Halilovića. Treba napomenuti kako je vozio i Anej Doplihar koji je u drugoj vožnji zadavao glavobolje i Jarošu te je ukupno u OPH bio prvi, ali se nije bodovao u Kupu Hrvatske.

U drugoj vožnji se pokazalo zašto Božića zovu Mr. Holeshot, koji je kao po običaju najbolje startao. Nakon par sto metara, vrlo sličan poredak kao u prvoj vožnji. Božić i Jaroš u MX Openu, a Kelava, Doplihar i Crnković u MX2. Jaroš u 3. krugu zaobilazi Božića i opet se odvaja od ostatka. Iza njihovih leđa se odvijala odlična borba između Halilovića, Kaića, Tina Križnika i Mihaela Pandžića koji su dobrih 10-15 minuta pokušavali jedan drugog proći. Veći dio vožnje borbu su vodili i Kelava i Doplihar, koji su se pred kraj približili i Jarošu jer je ostao bez kvačila. Doplihar zaobilazi Kelavu i napada Jaroša, ali nije uspio naći mjesto gdje da ga prođe.

REZULTATI

MX Open, MX2, Ukupni

Juniori

U MX50, Antonio Blažeković je pobijedio u obje vožnje ispred Enole Šamu i Darija Plantaša. Ovogodišnja prvakinja Mia Ribić nije nastupila u ovoj kategoriji te je počela s pripremama za MX65 klasu. Pobjednik te klase bio je Nikola Hranić ispred Dominika Piskora i Patrika Ujčića. Treba napomenuti kako je u MX65 konačno bio veći broj vozača nego u prvenstvu što je svakako bilo lijepo za vidjeti. U MX85, pobjeda je opet pripala Hraniću koji ove godine ne zna za poraz.

REZULTATI

MX50, MX65, MX85Ukupni

Quad

U Q2 kategoriji, ukupnu pobjedu odnio je Marin Galić s 2. i 1. mjestom ispred sestre Marine koja je pobijedila u prvoj vožnji, ali bila 3. u drugoj. David Petenjak iz MK Karas Team-a bio je 3. i 2. što je bilo dovoljno za treće mjesto ispred Josipa Posaveca.

U Q3 slavio je Dorian Ščapec s 2. i 1. mjestom ispred Filipa Šimuneca koji je ostvario obrnuti poredak. Martina Brdarić je uspjela završiti ispred brata Ivana, koji je u drugoj vožnji imao težak pad te je morao odustati. Na svu sreću, osim par ogrebotina i masnica, Ivan je prošao bez ozljede.

REZULTATI

Q2, Q3, Ukupni juniori, Ukupni seniori

Kup Zagrebačke županije

Nekadašnji vozač OPH-a Vedran Groš glatko je ostvario pobjedu u obje vožnje. Drugi je bio Bukovec Damir, zatim je slijedio Velimir Miladin, Domi Rožić Močnik, Milan Ljiljak i drugi.

Ukupni rezultati

 

Sada slijedi Supercross utrka u Gornjoj Petričkoj i time smo završili sa svime za ovu sezonu. Vrijeme je da se vozači odmore, zacijele svoje rane te onda početkom iduće godine opet krenu s pripremama. Nadamo se da će iduća sezona ponovno donijeti atraktivne vožnje i da će biti još više sudionika. Isto tako se nadamo da će HMS uspjeti organizirati i više utrka, da se neće morati otkazivati utrke kao ove sezone kako bi naši vozači uspjeli još više napredovati te da će se produbiti suradnja sa Slovenijom.

Budi prvi koje će komentirati članak

Komentiraj članak