MCK KIA Božić pobjednik Kupa Hrvatske

Kup Hrvatske je završen, a staza Draga nije mogla pružiti bolje uvjete za sve vozače. Upravo takve uvjete najbolje je iskoristio klub MCK KIA Božić koji su u sastavu Danijel Božić, Igor Ermakora i Luka Crnković ostvarili ukupno prvo mjesto te se pokazali kao trenutno najbolji motocross klub u Hrvatskoj. Iz njih sa solidnom bodovnom razlikom se smjestio MK Požega Promet za koji su vozili Matej Jaroš, Mihael Pandžić i Filip Panđić, a treći je bio MCK 97 koji se sastojao od Matije Kelave, Martina Kaića i Zlatana Čujka. Iza njih su bili domaćini MCK TRP Marović za koje su vozili Luka Brajdić, Edin Halilović i Ivan Marović. Da se velika borba odvijala između ta tri kluba svjedoče bodovi. MCK 97 je bila 2 boda iza MK Požega Prometa, ali samo 1 bod ispred MCK TRP Marovića. Kako se odvijala vožnja pročitajte u nastavku.

MX Open i MX2

U prvoj vožnji, Matej Jaroš i Danijel Božić su odlično odstartali što je bilo i za očekivati. U drugom zavoju Matija Kelava pada te kreće gotovo sa zadnjeg mjesta što je kasnije moglo biti i kobno za njegov klub s obzirom na usku bodovnu razliku. S obzirom da nije bilo novog prvaka Hrvatske Marka Leljaka te drugo plasiranog Hrvoja Karasa, vozač Kawasakija Jaroš se brzo odvojio i vozio svoju vožnju ispred Božića, Brajdića i Ermakore. U MX2 kategoriji, Luka Crnković je odličnom vožnjom završio prvi ispred Kelave i Edina Halilovića. Treba napomenuti kako je vozio i Anej Doplihar koji je u drugoj vožnji zadavao glavobolje i Jarošu te je ukupno u OPH bio prvi, ali se nije bodovao u Kupu Hrvatske.

U drugoj vožnji se pokazalo zašto Božića zovu Mr. Holeshot, koji je kao po običaju najbolje startao. Nakon par sto metara, vrlo sličan poredak kao u prvoj vožnji. Božić i Jaroš u MX Openu, a Kelava, Doplihar i Crnković u MX2. Jaroš u 3. krugu zaobilazi Božića i opet se odvaja od ostatka. Iza njihovih leđa se odvijala odlična borba između Halilovića, Kaića, Tina Križnika i Mihaela Pandžića koji su dobrih 10-15 minuta pokušavali jedan drugog proći. Veći dio vožnje borbu su vodili i Kelava i Doplihar, koji su se pred kraj približili i Jarošu jer je ostao bez kvačila. Doplihar zaobilazi Kelavu i napada Jaroša, ali nije uspio naći mjesto gdje da ga prođe.

REZULTATI

MX Open, MX2, Ukupni

Juniori

U MX50, Antonio Blažeković je pobijedio u obje vožnje ispred Enole Šamu i Darija Plantaša. Ovogodišnja prvakinja Mia Ribić nije nastupila u ovoj kategoriji te je počela s pripremama za MX65 klasu. Pobjednik te klase bio je Nikola Hranić ispred Dominika Piskora i Patrika Ujčića. Treba napomenuti kako je u MX65 konačno bio veći broj vozača nego u prvenstvu što je svakako bilo lijepo za vidjeti. U MX85, pobjeda je opet pripala Hraniću koji ove godine ne zna za poraz.

REZULTATI

MX50, MX65, MX85Ukupni

Quad

U Q2 kategoriji, ukupnu pobjedu odnio je Marin Galić s 2. i 1. mjestom ispred sestre Marine koja je pobijedila u prvoj vožnji, ali bila 3. u drugoj. David Petenjak iz MK Karas Team-a bio je 3. i 2. što je bilo dovoljno za treće mjesto ispred Josipa Posaveca.

U Q3 slavio je Dorian Ščapec s 2. i 1. mjestom ispred Filipa Šimuneca koji je ostvario obrnuti poredak. Martina Brdarić je uspjela završiti ispred brata Ivana, koji je u drugoj vožnji imao težak pad te je morao odustati. Na svu sreću, osim par ogrebotina i masnica, Ivan je prošao bez ozljede.

REZULTATI

Q2, Q3, Ukupni juniori, Ukupni seniori

Kup Zagrebačke županije

Nekadašnji vozač OPH-a Vedran Groš glatko je ostvario pobjedu u obje vožnje. Drugi je bio Bukovec Damir, zatim je slijedio Velimir Miladin, Domi Rožić Močnik, Milan Ljiljak i drugi.

Ukupni rezultati

 

Sada slijedi Supercross utrka u Gornjoj Petričkoj i time smo završili sa svime za ovu sezonu. Vrijeme je da se vozači odmore, zacijele svoje rane te onda početkom iduće godine opet krenu s pripremama. Nadamo se da će iduća sezona ponovno donijeti atraktivne vožnje i da će biti još više sudionika. Isto tako se nadamo da će HMS uspjeti organizirati i više utrka, da se neće morati otkazivati utrke kao ove sezone kako bi naši vozači uspjeli još više napredovati te da će se produbiti suradnja sa Slovenijom.