Leljak i Jaroš podijelili bodove, Kelava nastavlja s dominacijom – OPH MX Petrinja

U Petrinji, na stazi “Zlatna dolina”, sastali su se najbolji Hrvatski motocross vozači i vozačice. Četvrta utrka Otvorenog Prvenstva Hrvatske nije donijela pretjerano puno uzbuđenja, ali na neki način smo to i očekivali jer je staza u Petrinji nešto zatvorenija te ima manje preticanja.

Noć prije utrke, kiša je dosta napadala te su treninzi voženi na blatnim uvjetima. S obzirom da je staza prije kiše dugo bila suha, do prve utrke se već prašilo.

MX Open

Vodeći u ukupnom poretku, Matej Jaroš, prvu je utrku najbolje odstartao, a odmah iza njega su bili Hrvoje Karas i Marko Leljak. Prva dvojica su bili unutar sekunde idućih pet krugova, ali potom Karas pada i Leljak ga prolazi. Par zavoja poslije, Karas ponovno pada u jednom zavoju i to je značilo da se mora zadovoljiti s trećom pozicijom. Sličnu sudbinu je doživio i Marko Leljak, koji je pao u istom zavoju kao i Karas, ali je uspio završiti ispred njega, ali iza Jaroša. Na četvrtom mjestu je bio Antonio Kossi, Igor Ermakora, zatim Mihael Pandžić, Luka Brajdić, , Filip Panđić i Renato Sokolović.

Start druge utrke je bio ponovljen jer je Sokolović prerano startao i preskočio rampu. U ponovljenom startu, najbolje su odstartali Leljak i Jaroš, dok je treći u poretku Karas imao loš start te je bio čak u sredini poretka. Ni druga utrka mu nije išla za rukom jer je opet imao pad pa su Leljak i Jaroš otišli prema naprijed.

Jaroš je pokušao stizati Leljaka, ali je u jednom zavoju napravio pogrešku i motor mu se ugasio. To je bilo dovoljno da Leljak do kraja utrke održava prednost i mirno završi na prvom mjestu. Ostatak poretka je bio vrlo sličan kao u prvoj utrci: Igor Ermakora, Luka Brajdić, Mihael Pandžić, Filip Panđić, Renato Sokolović i Antonio Kossi.

MX 2

Prošlotjedni pobjednik Luka Crnković nije vozio utrku u Petrinji jer se u Španjolskoj vozila EMX utrka. Nažalost, tu utrku će htjeti čim prije zaboraviti jer je teško pao te mu je rame iskočilo. Ovim putem mu želimo i puno sreće u oporavku.

Osim Crnkovića, Petrinju nije vozio niti Karlo Lešković koji također ima ozljedu ramena koju je zadobio u Pakracu.

To znači da će naslov u MX 2 klasi odlučivati Kelava i Križnik, a ono što smo vidjeli do sada možemo reći kako je izvjesno da je Kelava u boljoj formi nego Križnik. U Petrinji je Kelava vodio bitku s Anejom Dopliharom, ali je uspio biti prvi u obje vožnje. Anej je također u obje vožnje završio drugi, a Luka Križnik treći u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske. Ako gledamo samo domaći poredak, Križnik je završio drugi, a s Edin Halilović je zauzeo treće mjesto. Iza njega su bili braća Kundid, Ivan i Petar.

Nažalost, u drugoj utrci, na skoku prije cilja, Petar je nezgodno doskočio, pao i ozlijedio desnu ruku i lijevi lakat. Njemu također želimo da što prije ozdravi!

Juniori

U najslabijoj klasi MX 50, Antonio Blažeković je ponovno osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Dario Plantaš s dva druga mjesta, treća je bila Enola Šamu, a četvrti mladi Šimun Ivandić.

Zanimljivo je bilo u MX 65 klasi. U prvoj utrci Mia Ribić je osvojila prvo mjesto ispred Matije Šterpina, a u drugoj su samo zamijenili mjesta. David Petanjek je bio treći u obje utrke, kao i Borna Pažić četvrti. Peti je bio Dario Lončar sa sedmim i petim mjestom, Antonio Štefanek s dva šesta, Luka Kunić s petim i osmim te Jelena Kundid s osmim i sedmim mjesto.

Nakon Europske avanture, Nikola Hranić je nastavio s pobjedama. Drugi je bio odličan Kristijan Jakopec s trećim i drugim mjestom. Michel Filipaj je bio treći s četvrtim i trećim mjestom, Patrik Ujčić peti s drugim i petim mjestom te Mihael Golec s petim i četvrtim mjestom.

“B” Liga

Pobjedu u B-Open klasi je odnio Tihomir Kruc te bi uz konstantnost do kraja sezone mogao osvojiti naslov. Na drugoj poziciji je bio Mario Glajh te Dinko Folnović na trećoj poziciji.

Top 10:

 1. Tihomir Kruc
 2. Mario Glajh
 3. Dinko Folnović
 4. Ivica Jakopec
 5. Ivan Blažek
 6. Josip Brletić
 7. Antonio Raković
 8. Igor Drešar
 9. Dario Dumančić
 10. Marjan Martinušić

U B-250 klasi, očito je da Filip Vragotuk nema konkurenciju te ukoliko ostane na dva točka će sigurno osvojiti naslov jer je pobijedio i u Petrinji. Iza njega je pak malo nejasnije. Vinko Evačić je bio drugi, a Luka Papak treći te ćemo tek vidjeti tko će od njih dvojice na kraju sezone završiti na drugom, odnosno trećem mjestu. Četvrti je bio Franjo Hrdalo, a ostatak poretka su činili Fran Čukoić, Martin Vlahovac, Antonio Bosanac i Franjo Hrdalo.

Kod veterana, iskusni Danko Braim je ujedno bio i najbrži od svih u “B” ligi. Iako je u prvoj utrci loše startao, do kraja utrke se uspio probiti do prve pozicije, a u drugoj vožnji mu je to bilo jednostavnije jer je najbolje startao. Na drugoj poziciji je bio Ivica Bišćan, trećoj Mario Klanjčić.

Top 10:

 1. Danko Braim
 2. Ivica Bišćan
 3. Mario Klanjčić
 4. Darko Hafner
 5. Jadranko Stanar
 6. Dominic Tešić
 7. Aleksandar Tešić
 8. Dragutin Marović
 9. Stevo Kovačević
 10. Krešimir Besednik
 11. Mario Čukoić